Bevándorlók fulladtak meg egy kamionban Thaiföldön

Vágólapra másolva!
Legkevesebb 54 mianmari illegális bevándorló fulladt meg, amikor egy hűtőkamionban megpróbált Thaiföldre jutni. A rendőrség szerint az okozta a tragédiát, hogy a sofőr nem kapcsolta be a légkondicionálást.
Vágólapra másolva!

A hűtőkamionra Thaiföld déli részén találtak rá. A 6 méter hosszú, 2,2 méter széles járműben összesen 121-en utaztak összezsúfolódva - közölte Kraithong Csanthongbai, Ranong tartomány rendőrfőnöke, ahol a holttesteket szerda este megtalálták.

A járműben 54-en meghaltak, további 21 illegális vendégmunkás állapota súlyos. A halottak között 37 nő és 17 férfi volt. A kamion sofőrje elmenekült.

A rendőrfőnök szerint a tragédiát az okozhatta, hogy a sofőr elmulasztotta bekapcsolni a jármű hátsó részében a légkondicionálást. A kamiont egyébként fagyasztott tengeri hal szállítására használták.

A túlélők elmondták, hogy halászhajóval érkeztek Ranongba, ahonnan a kamionnal akarták őket Phuketre szállítani. Thaiföldön körülbelül egymillió mianmari dolgozik hivatalosan, de becslések szerint a feketemunkások száma ennek a többszöröse.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!