Magyarokat kényszerítettek prostitúcióra Olaszországban

Vágólapra másolva!
Tizenkét  magyar és román lányt szabadított ki a rendőrség egy olasz bordélyházból, ahol fogva tartották és prostitúcióra kényszerítették őket - írta a keddi Magyar Nemzet. Az egyik lány vallomása szerint egy debreceni házaspár munkát ajánló újsághirdetésére utaztak a városba.
Vágólapra másolva!

Magyarok által működtetett prostitúciós hálózatot leplezett le a rendőrség szombaton az észak-olaszországi Bresciában - számolt be róla a keddi Magyar Nemzet az olasz Corriere Della Sera nyomán. A hálózat áldozatai magyar és romániai lányok voltak. Egy tizenhat éves, prostitúcióra kényszerített debreceni lány levélben kért segítséget. Június 18-án talált rá egy rendőrjárőr egy telefonfülke ablakában a hibás olaszsággal írt segítségkérő cetlire. A lányt, aki a nővére irataival tudta igazolni magát, az utcán őrizetbe vették ezután a rendőrök. A rendőrségnek a lány elmondta: fogságban tartotta egy bűnbanda. A nyomozók rábukkantak a motelre, ahonnan körülbelül tizenkét nőt szabadítottak ki.

Az egyik lány elmondása szerint mindannyian egy debreceni újsághirdetésre jelentkeztek eredetileg: egy házaspár ajánlott munkát a brescai mulatóban. Miután kiutaztak, foglyul ejtették őket, és azzal fenyegetőztek, hogy ha szökni próbálnak, savval öntik le, de akár meg is ölik őket otthon maradt családjukkal együtt.

A rendőrség őrizetbe vette a házaspárt, valamint egy másik magyar és egy román állampolgárt, egy negyedik magyar pedig szabadlábon várjak a nyomozás végét. Lezáratták a bordélyként működő Enigma nevű zártkörű klubot is, ahonnan a prostituáltak egy része szerezte a klienseket.

A tizenhat éves lányt a bűnözők hat hónapon át tartották fogva. Egyszer sikerült hazaszöknie, de érte mentek és visszavitték. A fogvatartók nem engedték óvszert használni a nőket, és egész éjjel az utcán kellett lenniük.

A Magyar Nemzet megkereste Király Zsuzsannát, a milánói magyar konzult, de ő nem nyilatkozott az ügyről. A Nemzeti Nyomozóiroda szóvivője, Bartha László csak annyit közölt: tudnak az esetről, de egyelőre nem kaptak hivatalos tájékoztatást az olasz partnerszervezettől.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!