A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
6
Ezüstérem
7
Bronzérem
6

Reklám volt csak az állítólagos gorillaszökés

Vágólapra másolva!
Csupán egy internetes áruház reklámkampányának a része volt az a videófelvétel, amelynek alapján a távirati iroda, és annak nyomán az [origo] egy Pozsonyban sétálgató szökött gorilláról számolt be csütörtökön. Az állítólagos szökést bemutató videóról az áruház honlapjára vezet a link.
Vágólapra másolva!

Az [origo] csütörtökön a távirati iroda híre alapján tévesen írta, hogy szállítás közben megszökött egy gorilla Pozsonyban. Az MTI az SME nevű szlovák hírportál cikkére hivatkozott. A szlovák portál közzétett egy videót, amelyet az SME szerint két fiatalember vett fel mobiltelefonjával. A videón az látszik, hogy egy gorilla lakott területen, az egyetemi kollégiumoknak is helyt adó Malomvölgyben járkált.

A videó melletti szöveg azonban egy Gorilla.sk nevű internetes áruházba vezeti tovább az olvasót, amely többek között DVD-ket, CD-ket, játékokat és parfümöket árul. A felvétel csupán az áruház reklámkampányának része volt, a gorilla szökése valójában nem történt meg.

A videóhoz tartozó cikk még azt is részletezte, hogy a gorilla hat órán át sétálgatott szabadon, majd felmászott egy fára. A cikkben az szerepelt, hogy az állattal éppen egy németországi állatkertbe tartottak, és akkor szökött meg, amikor a szállító autó betért egy benzinkútra.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!