A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
0
Ezüstérem
0
Bronzérem
1
HUNMagyarország
09:00KézilabdaNorvégia-Magyarország
HUNPóta Georgina
10:00AsztaliteniszYu-Bin Shin-Georgina Pota
HUNTóth Krisztián
10:50CselgáncsKrisztian Toth-Alex Cret
HUNGercsák Szabina
10:50CselgáncsAoife Coughlan-Szabina Gercsak
HUNMagyarország
13:30VívásHungary-Italy
NyílNyíl

Fél évig Japán állja az afgán rendőrök fizetését

Vágólapra másolva!
Japán fogja fizetni az afgán rendőrök bérét fél éven keresztül - jelentették be a szigetország tisztviselői. A szigetország összesen 124 millió dollárt fordít az ország közbiztonságának finanszírozására egy korábban már bejelentett program keretében.
Vágólapra másolva!

Japán állja az afgán rendőrök fizetését a következő fél évben - közölték japán kormányzati tisztségviselők hétfőn Washingtonban. A felajánlás Aszo Taro japán kormányfő és Barack Obama amerikai elnök két héttel ezelőtti találkozójának eredménye; a támogatás célja az afganisztáni közbiztonság javítása, s ezen keresztül a segélymunkások munkájának megkönnyítése.

A szigetország az augusztus végi afganisztáni elnökválasztásig terjedő időszakra vállalta a nagyjából 80 ezer fős afgán rendőrségi állomány javadalmazását; összesen 124 millió dolláros kiadásról van szó - derült ki a szigetország Afganisztánnal és Pakisztánnal foglalkozó különmegbízottjának és a nemzetközi együttműködésért felelős japán hivatal vezetőjének szavaiból.

A távol-keleti ország tisztségviselői Richard Holbrooke-kal, az amerikai elnök afganisztáni és pakisztáni különmegbízottjával tárgyaltak az amerikai fővárosban. Mint elmondták, a felajánlás része annak a 300 millió dolláros japán csomagnak, amelynek keretében a távol-keleti szigetország új kórházakat, iskolákat építtet Afganisztánban, és gondoskodik arról, hogy a gyerekek megkapják a szükséges védőoltásokat.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!