A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
0
Ezüstérem
0
Bronzérem
1
HUNMagyarország
09:00KézilabdaBrazília-Magyarország
HUNPongrácz Bence
10:30CselgáncsIsmael Alhassane-Bence Pongracz
HUNPásztor Flóra
10:55VívásFlora Pasztor-Jacqueline Dubrovich
HUNAndrásfi Tibor
12:50VívásRuben Limardo-Tibor Andrasfi
HUNFucsovics Márton
13:30TeniszMarton Fucsovics-Rafael Nadal
HUNMarozsán Fábián
15:00TeniszFabian Marozsan-Ugo Humbert
HUNHámori Luca
17:22ÖkölvívásGrainne Walsh-Ana Hamori
HUNMagyarország
19:30VízilabdaFranciaország-Magyarország
NyílNyíl

Kormányhivatalok gépeibe törtek be kínai hackerek

Vágólapra másolva!
Külföldi kormányhivatalok és magánszemélyek számítógépeiben kémkednek kínai informatikusok egy kanadai jelentés szerint. A kutatást a dalai láma gépén talált ismeretlen program miatt indították, az eddigi eredmények szerint az elmúlt két évben több mint száz ország összesen 1295 számítógépébe törtek be.
Vágólapra másolva!

Kínai informatikusok egy hírszerzési művelet során betörtek külföldi kormányhivatalok és magánszemélyek - köztük a dalai láma - számítógépeibe - jelentette vasárnap a The New York Times című amerikai napilap egy kanadai kutatás alapján.

Az informatikai hírszerzési műveletről szóló jelentést kanadai kutatók készítették, és eredményét vasárnap hozzák nyilvánosságra - írta a lap. A kutatók szerint egyelőre nincs arra bizonyíték, hogy a pekingi kormánynak köze volna az akcióhoz, mindenesetre minden olyan számítógép, amely eddig részt vett ebben a műveletben, Kínában található.

A kutatást a Munk-intézet munkatársai végezték a Torontói Egyetem számára, és kiindulópontja az volt, hogy a dalai láma adminisztrációja ellenőriztetni akarta számítógépein egy gyanús program eredetét.

A kutatók arra az eredményre jutottak, hogy kínai számítógépekről az utóbbi két évben 103 ország összesen 1295 számítógépébe törtek be. Az érintettek nagykövetségek, kormányhivatalok és a tibeti vallási vezető indiai, brüsszeli, londoni és New York-i képviseletének gépei.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!