Magyarországon találta meg elveszett fiát egy brit nő

Vágólapra másolva!
A Facebook közösségi oldal segítségével, Magyarországon találta meg 27 éve eltűnt fiát egy brit asszony. A fiút magyar apja hozta magával 1982-ben. Anya és fia a héten újra találkoztak, bár egyelőre tolmácsra van szükségük a beszélgetéshez.
Vágólapra másolva!

Magyarországon találta meg - a Facebook közösségi oldal segítségével - 27 éve elveszettnek hitt fiát egy brit asszony - írta pénteken a BBC. A Dorset megyében élő Avil Grube 1982-ben vált el magyar férjétől, aki egy láthatás alkalmával eltűnt az akkor hároméves gyerekkel együtt. A nő egészen mostanáig nem látta a fiát, akit a volt férj Magyarországra hozott, pedig a bíróság az anyának ítélte a gyereket.

Az asszony és a Liverpoolban élő huga, Beryl Wilson évekig próbáltak a nyomára bukkanni a fiúnak. Felvették a kapcsolatot a magyar nagykövetséggel, és még Margaret Thatcher korábbi miniszterelnök elé is terjesztették az ügyet, de hiába. "A nővéremet letaglózta, és az egészsége belerokkant" - mondta a BBC-nek Wilson, aki idén márciusban ütötte be a fiú nevét a Facebook keresőjébe, és azonnal sikerrel járt.

"Annyira megkönnyebbültem, 27 évig tartott, de sohasem adtam fel" - mondta Wilson, aki szerint testvére a mennyországban érzi magát a boldogságtól, és azt szeretné, ha fia visszatérne Nagy-Britanniába. A fiú, Páros Gavin éppen szombaton ünnepli a 30. születésnapját, nős és három gyermeke van. Apja 2006-ban meghalt, viszont a héten újra láthatta az anyját, akit ő is évek óta keresett. A beszélgetéshez egyelőre tolmácsra van szükségük, mert a fiú nem beszél angolul.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!