Elnapolták a nadrágviselés miatt beperelt szudáni nő perét

Vágólapra másolva!
Elnapolták annak a szudáni nőnek a perét, aki ellen azért indult eljárás, mert nadrágot viselt egy étteremben. A nő negyven korbácsütésre számít. Az ügyben egy újságírónő ellen is vádat emeltek, aki kritizálta az ügyben eljáró rendőrséget.
Vágólapra másolva!

Elnapolták annak a nőnek a szerdára kiírt perét, aki ellen több más társával együtt "tisztességtelen öltözködés" miatt emeltek vádat Szudánban. A korábban újságíróként, jelenleg pedig az ENSZ-nek dolgozó Lubna Husszein szerint csupán annyi volt a bűne, hogy nadrágot viselt egy étteremben a muzulmán országban.

A BBC tudósítója szerint az asszony minél nagyobb figyelmet akar ráirányítani ügyére, a tárgyalásra kártyákon és e-mailben is küldött ki meghívókat. A nő ezekben azt írta, arra számít, hogy 40 korbácsütésre és száz dollárnak megfelelő bírságra fogják büntetni. A vele együtt megvádolt többi nő fejenként tíz korbácsütést és százdolláros bírságot kapott - jegyezte meg Husszein.

Közben rágalmazásért vádat emeltek egy újságírónő, Amal Habbani ellen, aki egy cikkben kritizálta a Lubna Husszeinnel szemben fellépő rendőrséget. Az AFP hírügynökség szerint komoly pénzbüntetésre számíthat, ha bűnösnek találják.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!