Felgyújtottak egy indiai férfit Ausztráliában

Vágólapra másolva!
Megtámadott, majd felgyújtott egy banda egy indiai férfit Melbourne-ben szombaton - közölte a BBC. A hírportál tudósítása szerint az áldozat súlyos égési sérülésekkel, válságos állapotban fekszik az ausztrál nagyváros egyik kórházában. A súlyos bűncselekmény egy héttel azután történt, hogy egy indiai egyetemistát megkéseltek Melbourne-ben. A bűncselekmény következményeként az indiai kormány azt tanácsolta állampolgárainak, hogy ne utazzanak Ausztráliába.
Vágólapra másolva!

A hatóságok bejelentése szerint a 29 éves férfi hazafelé tartott feleségével egy ebédről, amikor - feltehetőleg négyen - megtámadták. A támadók gyúlékony folyadékkal locsolták le, majd lángra lobbantották a férfit. A felesége ugyan a segítségére sietett, testének legalább 15 százaléka megégett.

Az ausztrál rendőrség azt állítja, nincs bizonyíték arra, hogy az indiai férfi felgyújtásának rasszista indítéka lett volna, Indiában azonban felháborodással reagáltak a támadás hírére, és sokan azt állítják, hogy Ausztrália nem vesz tudomást a rasszizmusról.

Neil Smyth nyomozó szerint egyedi eset, ami történt, és nincs jele annak, hogy a támadást azért követték el a férfi ellen, mert indiai. Peter Batchelor, Viktória szövetségi állam minisztere elítélte a bűntettet, és azt mondta, hogy az súlyos kárt okozott a város közösségének is, akár rasszista, akár rablási motivációja volt.

Indiában egyre nagyobb a harag Ausztráliával szemben, mivel a mostani bűncselekmény előtt egy héttel halálra késeltek Melbourne-ben egy Nitin Garg nevű indiai egyetemistát, tavaly pedig több támadás ért indiai diákokat. Egyes indiai lapok, mint például a Mail, azt állítják, hogy rasszisták az ausztrálok, a rendőrség pedig feltehetően összejátszik a gyilkosokkal. Az indiai média szerint Sidney-ben és Melbourne-ben indiai diákok csak pár tízezren vannak, ám minden huszadik támadás őket éri.

Az ausztrál hatóságok szerint rablások történtek, mivel az indiai diákok gyakran értékes holmikat visznek magukkal, amikor hosszú gyalogutakat tesznek. Az ausztrál kormány élesen bírálta is az egyik indiai lapot, amelyben egy karikatúra jelent egy fehér csuklyás Ku-Klux-Klan figuráról, amely az ausztrál rendőrséget jelképezi. A figura az mondja: "Még meg kell állapítanunk a bűncselekmény természetét. "

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről