A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
6
Ezüstérem
7
Bronzérem
6

Maró anyaggal támadtak járókelőkre Hongkongban

Vágólapra másolva!
Legkevesebb 30-an sérültek meg szombaton, amikor valaki maró anyagot öntött szét Hongkong egyik kedvelt bevásárló kerületében. Ez volt a hatodik ilyen támadás 2008 decembere óta a kínai városban.
Vágólapra másolva!

Szombaton délelőtt fél 10-kor riasztották a hongkongi rendőrséget azzal, hogy maró anyaggal öntöttek le embereket a város Jau Ma-tei nevű bevásárló kerületében, ahol rengeteg árus, jósda és éjszakai klub található. 19 férfit és 11 nőt kellett kórházba vinni, a helyi tévé szerint több külföldi turista is van a sérültek között. A rendőrség nem közölte, hogy a sérültek milyen állapotban vannak, és milyen nemzetiségűek a sérült turisták.

2008 vége óta öt savas merénylet történt Hongkongban, ebből a mostani támadás helyszínének szomszédságában három. A legutóbbi, decemberi merényletben hatan sérültek meg, amikor egy üveg savval támadtak a hongkongi fociválogatott Japán feletti győzelmét ünneplőkre. A rendőrség egyetlen esetben sem fogta el a támadót , és azt sem tudják, hogy az egyes támadások között van-e kapcsolat.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!