A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
6
Ezüstérem
7
Bronzérem
6

Halottai is vannak a texasi repülőbecsapódásnak

Vágólapra másolva!
Legkevesebb két ember meghalt és 13 megsérült az eddigi jelentések szerint, amikor egy férfi nekivezette repülőgépét az amerikai adóhivatal épületének a texasi Austinban. Az elkövető indítékai még nem tiszták, azonban hagyott egy üzenetet az interneten, amiben a kormányt és az adóhatóságot is szidja.
Vágólapra másolva!

Egy feldühödött szoftverfejlesztő mérnök belevezette repülőgépét az amerikai adóhatóság (IRS) épületébe Texas állam székhelyén, Austinban - írja az amerikai AP hírügynökség, amely öngyilkos merényletnek nevezi a történteket. A CNN hírtelevízió honlapján az olvasható, hogy két ember holttestét már megtalálták a becsapódástól kigyulladt épületben.

Az egyelőre nem világos, hogy mi történt a pilótával. Az austini tűzoltóság szerint még nem állapították meg a halottak személyazonosságát. Rajtuk kívül még két férfi került kórházba, tizenegyet pedig a helyszínen láttak el könnyebb sérüléseik miatt. Az egyik súlyos sérült testének 20-25 százaléka megégett az őt ellátó kórház közlése szerint.

A feltételezett elkövető, az 53 éves Andrew Joseph Stack III csütörtökön előbb saját házát felgyújtotta, majd beült Piper Cherokee PA-28-as típusú repülőjébe, és belerepült az adóhatóság épülettömbjébe. Art Acevedo austini rendőrfőnök szerint magányos elkövető hajtotta végre a merényletet, indítéka még homályos a hatóságok előtt.

Egy weboldalon hagyott egy üzenetet a férfi: "Ha ezt olvasod, kétségtelenül megkérdezed magadtól: 'Miért kellett ennek megtörténnie?'" - írta üzenetében. Hozzátette, hogy az indoka bonyolult, és már hosszú ideje érett. Az üzenet további részében a kormányt és a szövetségi adóhivatalt támadta a férfi.

Az épületben 199 ember dolgozik az adóhatóság szerint, amely azt is közölte, nem hozhatja nyilvánosságra, milyen ügyei voltak Stackkel. Az austini polgármester nyugtatni próbált a merénylet után, mondván, "ez egy elszigetelt eset, Austin lakossága, az ország lakossága nincs semmiféle veszélyben".

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!