A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
6
Ezüstérem
7
Bronzérem
6

Lezuhant egy utasszállító Moszkva mellett

Vágólapra másolva!
Lezuhant egy Egyiptomból érkező utasszállító Moszkva mellett. A pilóta sikertelenül próbált meg kényszerleszállást végrehajtani. Nyolc ember tartózkodott rajta, mindannyian kórházba kerültek.
Vágólapra másolva!

Kényszerleszállást hajtott végre, de lezuhant egy Tu-204 típusú utasszállító repülőgép hétfő hajnalban a moszkvai Domogyedovo repülőtér mellett - közölték a repülőtéri hatóságok. Az Egyiptomból érkező gépen nyolc fős személyzet tartózkodott, mindannyian kórházba kerültek. A személyzet két tagjának állapota súlyos. Utasok nem tartózkodtak a gépen, amely a korábbi jelentés szerint 200 személyes.

A gép az egyiptomi Hurgadából indult Moszkvába és kényszerleszállás közben, másfél kilométerre a leszállópályától, egy erdőbe zuhant. A géptest széttört, de robbanás nem történt - mondta az orosz katasztrófavédelem egyik tisztviselője. A helyszínre gyorsan odaértek a mentőalakulatok és ők szabadították ki a roncsok közül a személyzet tagjait.

A mentőalakulatok egyik tagja a Vesztyi 24 hírtelevíziónak azt mondta, hogy ketten súlyos, ketten közepes súlyosságú és négyen könnyebb sérüléseket szenvedtek, és kórházba vitték őket. A súlyosan és közepesen súlyosan sérültek a 32 éves kapitány, az 52 éves fedélzeti mérnök, egy 34 éves pilóta és egy 46 éves légi utaskísérő nő.

A gép - az uljanovszki Aviasztar-TU társaság tulajdona -, 24 órán belül kétszer került bajba. Vasárnap hajnalban Moszkvából indult az egyiptomi Hurgadába utasokkal, de röviddel a felszállás után füstöt észleltek az utastérben, és a személyzet úgy döntött, visszatér Moszkvába. A vizsgálatok kiderítették, hogy az egyik fűtőrendszer túlmelegedett, és a hiba kijavítása után a gépet útjára engedték. Hétfőn hajnalban erről az útról tért vissza.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!