A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
0
Ezüstérem
0
Bronzérem
1
HUNMagyarország
09:00KézilabdaBrazília-Magyarország
HUNPongrácz Bence
10:30CselgáncsIsmael Alhassane-Bence Pongracz
HUNPásztor Flóra
10:55VívásFlora Pasztor-Jacqueline Dubrovich
HUNAndrásfi Tibor
12:50VívásRuben Limardo-Tibor Andrasfi
HUNFucsovics Márton
13:30TeniszMarton Fucsovics-Rafael Nadal
HUNMarozsán Fábián
15:00TeniszFabian Marozsan-Ugo Humbert
HUNHámori Luca
17:22ÖkölvívásGrainne Walsh-Ana Hamori
HUNMagyarország
19:30VízilabdaFranciaország-Magyarország
NyílNyíl

Praktizálhat Michael Jackson orvosa

Vágólapra másolva!
Szabadon praktizálhat tárgyalásáig Michael Jackson gondatlanságból elkövetett emberöléssel vádolt orvosa, Conrad Murray - döntött az ügyben eljáró Los Angeles-i bíró. Murray ügyvédei azzal érveltek, hogy a kardiológus nem tudná fizetni a perrel járó költségeket, ha nem dolgozna.
Vágólapra másolva!

Tovább praktizálhat Kalifornia államban Conrad Murray, Michael Jackson orvosa, akit azzal vádolnak, hogy az énekes tavaly júniusi halálát okozta - írj a BBC. A bíróság úgy döntött, hogy Murray - aki ellen gondatlanságból elkövetett emberölés a vád - a tárgyalásáig dolgozhat. Az ügyben eljáró Los Angeles-i bíró, Michael Pastor azt mondta: nincs jogköre betiltani Murray orvosi tevékenységét. Azzal érvelt, hogy az ügyben korábban már született egy döntés, és azt nincs joga felülbírálni. Az elhunyt énekes családjának tagjai a bíróságon hallgatták meg az erről szóló döntést.

Az orvos előzetes meghallgatását augusztus 23-ra tűzték ki. Murray korábban tagadta, hogy olyan dózisú altatószert adott volna be Jacksonnak, amellyel a halálát okozhatta. A kaliforniai ügyészség kérte, hogy függessze fel Conrad Murray orvosi engedélyét. A védőügyvédek viszont azzal érveltek, hogy ha a kardiológus nem praktizálhat, akkor nem tudja fizetni a perrel járó költségeket. Azt mondták, hogy védencüknek nem áll szándékában Kaliforniában praktizálni, de egy, erre az államra vonatkozó tiltás hatással lenne texasi és nevadai munkájára is.

Murray ellen február elején vádat emeltek gondatlanságból elkövetett emberölés címén, mert bevallása szerint erős klinikai altatószerrel, propofollal kezelte az álmatlanságban szenvedő sztárt. Szakértők szerint azonban a propofolt csak nagyon súlyos esetekben szabad otthon alkalmazni. Ráadásul megállapították, hogy Jackson esetében az infúzió útján alkalmazott propofolt nem megfelelő körülmények között és gondossággal kötötték be. A toxikológiai vizsgálat során egy nagy műtétnél szokásos mennyiségű propofolt találtak Jackson szervezetében.

Michael Jackson tavaly június 25-én hunyt el 50 éves korában. A halottkém vizsgálata szerint halálát a propofol okozta, de testében más gyógyszerek - nyugtatók, fájdalomcsillapítók és élénkítő szerek - nyomait és kimutatták. Az orvos egy februári ítélet alapján jelenleg csak azzal a feltétellel praktizálhat, hogy semmilyen altató vagy nyugtató szert nem írhat fel betegeinek.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!