A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
0
Ezüstérem
0
Bronzérem
1
HUNMagyarország
09:00KézilabdaBrazília-Magyarország
HUNPongrácz Bence
10:30CselgáncsIsmael Alhassane-Bence Pongracz
HUNPásztor Flóra
10:55VívásFlora Pasztor-Jacqueline Dubrovich
HUNAndrásfi Tibor
12:50VívásRuben Limardo-Tibor Andrasfi
HUNFucsovics Márton
13:30TeniszMarton Fucsovics-Rafael Nadal
HUNMarozsán Fábián
15:00TeniszFabian Marozsan-Ugo Humbert
HUNHámori Luca
17:22ÖkölvívásGrainne Walsh-Ana Hamori
HUNMagyarország
19:30VízilabdaFranciaország-Magyarország
NyílNyíl

Több mint száz halott a bangladesi tűzvészben

Vágólapra másolva!
Több mint 150 ember is meghalhatott a bangladesi fővárosban csütörtök este kitört tűzvészben. A lángok több üzletet és zsúfolt bérházakat is elpusztítottak lakóikkal együtt, az egyik épület tetején egy teljes násznép vesztette életét.
Vágólapra másolva!

150 halottja is lehet annak a tűzvésznek, amely Banglades fővárosában, Dhakában tört ki. Az éjszaka felcsapott lángoknak több lakóépület is a martalékává vált. Helyi becslések 92 és 150 közé teszik a halálos áldozatok számát, de ennél akár jóval többen is meghalhattak. A tűzben több mint 200 ember sérülélt meg, sokan súlyosan.

Az áldozatok többsége azok közül került ki, akik bent rekedtek a zsúfolt bérházakban. Az áldozatok között van egy teljes násznép is, akik az egyik épület tetején tartották egy pár lakodalmát.

A Guardian szerint a leégett lakásokból kiemelt holttesteket az út mellé fektetik, mivel a halottszállítók nem győzik elhordani őket. Ez a város történetének eddigi legsúlyosabb tűzvésze.

A tűz csütörtök este kilenckor ütött ki a város Nadzsrabazar negyedében. Az egyik helyi lap, a Daily Star szerint feltehetően egy pékségben csaptak fel először a lángok, amelyek két transzformátor-állomásra is átterjedtek. A másik, a tűzoltóság által felvetett verzió szerint a transzformátor-állomásokon történt robbanás és talán ez okozta a tüzet, amely akkor kapott igazán erőre, amikor illegálisan tárolt vegyi anyagokat is elért.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!