New Yorkban kaphat új otthont Mitch, a meglőtt afgán sas

Vágólapra másolva!
Amerikában találhat új otthonra Mitch, az afgán pusztai sas, akit egy gyakorlatozó afgán katona lőtt le, és amerikai katonák mentettek meg. A sas különleges engedéllyel kerülhet New York államba, mivel az USA-ba elvileg tilos madarakat behozni. A sérült sas érdekében azonban még egy amerikai szenátor is közbenjárt.
Vágólapra másolva!

Egy New York államban található állatmenhelyre viszik azt az Afganisztánban lelőtt pusztai sast, amelyet amerikai katonák mentettek meg a pusztulástól - írja a New York Times. A sast egy dél-afganisztáni lőtér, a Camp Scorpion kiképzőbázis közelében sebesítette meg egy afgán katona, de a környéken járőröző amerikaiak észrevették, és magukhoz vették.

A madár, amelyet Mitchnek neveztek el, a szárnyán sérült meg. A sast magukhoz vevő katonák a gyógyulása érdekében segítséget kértek a Berkshire Bird Paradise nevű állatmenhelytől, amely a New York állambeli Petersburgban található. A menhely Charles Schumer demokrata szenátor közbenjárását kérte, hogy az afgán sas Amerikába kerülhessen.

Az ügy azért igényelt különleges elbánást, mert a madárinfluenza elleni óvintézkedések miatt az Egyesült Államokba nem lehet madarakat bevinni. A szenátor ennek ellenére elintézte, hogy a hatóságok beengedjék Amerikába Mitchet: a madár így október elején megérkezhet az USA-ba, ahol néhány egészségügyi vizsgálat után az állatmenhelyre vihetik.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!