Két durva családi gyilkosság sokkolta Írországot

Vágólapra másolva!
Összesen heten haltak meg azokban a családi gyilkosságokban, amelyek kedden történtek Írországban. A két eset között nincs összefüggés, de a lapok rámutatnak arra, hogy mindkét elkövető olyan férfi, aki elveszítette a munkáját a gazdasági válságban.
Vágólapra másolva!

"Támadások fekete napja" - így jellemezte a keddi napot az Irish Times című ír lap. Két családi gyilkosság is történt ugyanis kedden, amelyben összesen heten haltak meg. A gyilkosságok között nincs összefüggés, de az ír lapokat idéző BBC beszámolója rámutat arra, hogy az elkövető mindkét esetben olyan férfi volt, aki elveszítette a munkáját.

Limerick városában egy nőt, hároméves fiát, öt hónapos lányát és az asszony egyik barátnőjét találták holtan. A rendőrség az anya korábbi barátját gyanúsítja a gyilkossággal. A gyanúsítottat egy kocsmában tartóztatták le, ahonnan a férfi felhívta egy barátját, és beszámolt a gyilkosságokról.

A másik gyilkosság Corkban történt, ahol egy 43 éves férfi kedd reggel megfojtotta két kislányát, majd az autóját leöntötte benzinnel, és nagy sebességgel egy fának hajtott. A férfi meghalt a lángoló autóroncsban.

A limericki gyilkosságokat elkövető férfi 31 éves, és korábban az építőiparban dolgozott az Irish Independent beszámolója szerint. A lap szerint a férfi korábban pszichológiai kezelés alatt is állt. A lányait megölő férfi, John Butler szintén az építőiparban dolgozott, de az utóbbi években csak alkalmi munkákat tudott találni az Írországot is keményen sújtó gazdasági válságban. (Az országnak nyújtandó esetleges nemzetközi segítségről épp most kezdődnek tárgyalások, erről részletek ebben a cikkünkben olvashatók.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!