Ritka madárbőrök elrablóját fogták el Angliában

Vágólapra másolva!
Felbecsülhetetlen értékű madarak bőreit lopta el egy brit múzeumból egy amerikai férfi. A 2009-ben végrehajtott rablás elkövetőjét pénteken fogták el, a 22 éves gyanúsítottnál a rendőrök megtalálták a hiányzó madárritkaságokat.
Vágólapra másolva!

Összesen 299 ritka madár kitömött bőrét lopta el egy brit múzeum gyűjteményéből az az amerikai fiatalember, akit pénteken tartóztatott le a rendőrség - írja a BBC. A férfi a Londontól 50 kilométerre északnyugatra található Tring városának Természettudományi Múzeumba tört be még 2009 nyarán, és onnan színes madárritkaságokat vitt el. A 22 éves rablót több mint egy év után fogták el.

A nyomozók a férfinél megtalálták az elrabolt bőrök többségét - nyilatkozta a helyi rendőrség szóvivője. Az elrabolt bőrök a múzeum tudományos igazgatója, Richard Lane szerint szó szerint felbecsülhetetlen értéket képviseltek, az intézmény madárgyűjteményét ugyanis 350 év alatt gyűjtötték össze a világ minden tájáról.

A gyűjtemény 750 000 madárbőre a világon ismert madárfajok 95 százalékát teszi ki, sok példány veszélyeztetett fajoktól származik. A gyűjteményt világszerte használják ornitológus kutatók, akik sokszor egy-egy madár miatt látogatnak a múzeumba, vagy "kikölcsönöznek" néhány madarat tanulmányozásra.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!