3D-ben is látható lesz Vilmos és Kate esküvője

Vágólapra másolva!
A tervek szerint 3D-s adás vételére alkalmas készülékeken is nézhető lesz Vilmos herceg és Kate Middleton esküvője. Állítólag hamarosan sikerül is egyezségre jutnia a televíziós társaságoknak és a királyi udvarnak.
Vágólapra másolva!

Három dimenzióban is élvezhetik a britek Vilmos trónörökös és menyasszonya, Kate Middleton áprilisi esküvőjét, ha a közvetítő tévétársaságoknak sikerül megegyezniük az illetékesekkel. Erre állítólag nagy esély van. Az udvar azonban azt szeretné, hogy a közvetítés az apátságban diszkrét legyen, a kamerákat "ne tolják bele a vendégek arcába", és a trónörökösi pár "se érezze úgy, hogy tévéstúdióban van".

A Sunday Telegraph álláspontja szerint mivel a 3D-adásra alkalmas kamerák sokkal nagyobbak, mint a hagyományos, kétdimenziós közvetítésekre használt felszerelések, a BBC, a BSkyB és az eseményt szintén sugárzó ITV kereskedelmi csatorna várhatóan egyazon stábbal lesz jelen a westminsteri apátságban, és megosztoznak majd a közvetítésen.

Ha az udvar belemegy ebbe, akkor az esküvő lesz az első olyan nagyszabású közéleti esemény Nagy-Britanniában, amelyet háromdimenziós élő közvetítésben láthat a közönség. Ehhez csupán 3D-s adások vételére alkalmas készülékkel, illetve hozzá tartozó szemüveggel kell rendelkeznie a nézőnek.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről