Az egyik mozodnyvezető figyelmetlensége okozta a német vonatbalesetet

Vágólapra másolva!
Legalább tízen meghaltak Németországban, amikor egy személyvonat tehervonattal ütközött szombat éjjel. Húsz ember súlyosan, húsz pedig könnyebben megsérült a balesetben. Az ütközés valószínűleg azért következett be, mert valamelyik mozdonyvezető figyelmen kívül hagyta a tilos jelzést.
Vágólapra másolva!

Emberi mulasztás okozhatta a szombat éjjeli németországi vonatbalesetet, az egyik mozdonyvezető figyelmen kívül hagyta a tilos jelzést - jelentette be Szász-Anhalt tartomány miniszterelnöke. Elmondta, hogy a balesetben tíz ember halt meg, negyven pedig megsérült. A sérültek közül "néhányan" kritikus állapotban vannak. A kormányfő azt nem árulta el, hogy melyik mozdonyvezető lehetett a hibás. A frontális karambol miatt a személyvonat kisiklott és az oldalára dőlt.

A HarzElbeExpress (HEX) nevű személyvonat Magdeburg és Halberstadt között közlekedett, csak egy sínpár volt a két település között és az útvonalon szombat éjjel karbantartási munkákat végeztek. A HEX-et közlekedtető Veolia nevű társaság szóvivője szerint az expresszen csaknem 100 utas fér el, a baleset idején körülbelül negyvenöten utazhattak a vonaton.

Forrás: REUTERS/Thomas Peter

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!