A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
6
Ezüstérem
7
Bronzérem
6
Vágólapra másolva!
Az otthonszülés legalizálásával, Elvis Presley esetleges budapesti díszpolgárrá választásával, Gábor Zsazsa újbóli kórházba szállításával, valamint egy rendkívül ritka jelenséggel, az égi tűztölcsérrel kerül Magyarország a külföldi lapok beszámolóiba.
Vágólapra másolva!

Ritka jelenséget, úgynevezett tűztornádót fotóztak le hétfő éjjel a magyar égbolton Budapestnél - számol be az esetről a Telegraph. A fotók akkor készültek, amikor hétfő éjjel óriási tűz pusztított a kistarcsai műanyag-feldolgozó üzem raktárában. A brit Telegraph írása szerint Budapest külvárosában mintegy 70 tűzoltó küzdött a lángokkal, melyek 15 láb magasságban törtek az ég felé.

Tűztornádó, vagy más néven tűzkerék akkor keletkezik, amikor nagy kiterjedésű tűz találkozik egy erős, felfelé szálló légáramlattal. Ilyekor olyan pörgő tölcsér keletkezik, mint a "normális" tornádók esetén. A jelenség egy vietnami portál érdeklődését is felkeltette.

Az UPI.com arról számol be, hogy Gábor Zsazsát ismét kórházba szállították szerdán. Ezt a magyar származású színésznő szóvivője közölte a CBS rádióval. Gábor Zsazsát azért kellett ismét kórházba szállítani, mert nem volt vérkeringés a bal lábában. Az írás emlékeztet arra, hogy a színésznő jobb lábát január 14-én amputálták egy vérrög miatt.

A Bloomberg arról ír, hogy a magyar gazdasági miniszter, Matolcsy György azt nyilatkozta egy osztrák napilapnak, hogy Magyarországon csak 2020 után várható az euró bevezetése, akkor, ha az ország az államadósságot a GDP 50 százaléka körüli szintre csökkenti le.

Több lap, így például az Examiner, valamint a Taste of country című honlap is beszámolt arról, hogy Budapest díszpolgárává avatná Elvis Presley-t. Megemlítik az a szavazást is, melyen a magyarok arról dönthetnek, hogy Budapest melyik terét nevezzék el az énekesről. Az írás szerint Elvis támogatta az 1956-os "rövid életű, szovjet-ellenes" forradalmat.

Azt is megemlítették a külföldi lapok, hogy Magyarországon május 1-től engedélyezik az otthonszülést azoknál a 18-40 év közötti anyáknál, ahol a szülés során várhatóan nem lépnek fel komplikációk.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!