A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
0
Ezüstérem
0
Bronzérem
1
HUNMuhari Eszter
19:25VívásEszter Muhari-Auriane Mallo-Breton

Egy játék tigris miatt riasztották a légimentőket Nagy-Britanniában

Vágólapra másolva!
Kiürítettek egy golfpályát, az autópálya lezárására készültek, nyugtatóinjekciót vettek magukhoz, és még a légimentőket is riasztották azok a dél-angliai rendőrök, akik egy kitömött, életnagyságú játék tigrist néztek ragadozónak.
Vágólapra másolva!

Egy fehér tigris élethű mása keltett pánikot az angliai Southampton közelében - írja a Guardian brit lap online kiadása. A lap ironikusan megjegyzi, hogy a helyi rendőröknek el kellett volna olvasniuk a Tigerpedia.com internetes oldalt, ahol mindent megtudhattak volna a tigrisek előfordulási helyéről és egyéb jellemzőiről, mielőtt nagy erőkkel kivonulnak a déli parton fekvő városba. A hatóságok kapcsolatba léptek a helyi állatkerttel, nyugtató injekciót kértek, mentőhelikoptert rendeltek, hogy becserkésszék a vadat, ami valójában egy életnagyságú játék állat volt.

A rendőrséget szombat délután kereste meg több helyi lakos azzal, hogy tigrist láttak a közeli mezőn. Az egyik betelefonáló kamerája segítségével ráközelített a ragadózóra, és megállapította, hogy az él, fenyegetést jelenthet az ott élőkre. Sőt, a helyszínre irányított rendőr szintén azt jelentette, hogy tigris lapul a fűben. Beszámolója alapján még több rendőr indult a mezőre, sőt légi támogatást is kértek. Megkezdték a közeli golfpálya kiürítését, illetve előkészítették az M27-es autópálya lezárását, attól tartva, hogy a ragadozó esetleg kirohan az útra.

A rendőrség a művelet közben észlelte, hogy a tigris nem mozdul, mert valójában csupán egy kitömött állatról van szó. Azt egyelőre nem sikerült kideríteni, hogy ki a játék gazdája és az hogyan került a mezőre.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!