Megtalálták a lezuhant Air France-gép másik fekete dobozát is

Vágólapra másolva!
Megtalálták a közel két éve lezuhant Air France-repülőgép, a pilóták és a földi irányítók közötti beszélgetést rögzítő fekete dobozát. Néhány napja a repülési adatokat tartalmazó fekete doboz is meglett.
Vágólapra másolva!

Megtalálták a második fekete dobozát is annak az Air France-gépnek, amely 2009. június 1-jén Rio de Janeiróból Párizsba tartott, majd útközben az Atlanti-óceánba zuhant - jelentette be kedden a vizsgálattal megbízott francia hivatal (BEA).

A pilóták és a földi irányítók közötti beszélgetést rögzítő fekete dobozt magyar idő szerint hétfőn 23 óra 50 perckor találták meg, és a Remora 6000 nevű keresőrobot kedd hajnali 4 óra 40 perckor hozta fel azt az Ile de Sein nevű kutatóhajóra - közölte a BEA.

A repülési adatokat rögzítő fekete dobozt vasárnap találták meg. A hétvégén megtalált fekete doboz "jó fizikai állapotban" van, így van remény arra, hogy értékes adatok nyerhetők ki belőle. A fekete doboz vázát néhány nappal korábban találták meg. Szakértők szerint csak a fekete dobozok adatai és hangfelvételei adhatnak választ arra, mi okozta a balesetet.

A gép közel két évvel ezelőtt Rio de Janeiróból Párizsba indult, majd pár óra múlva a tengerbe zuhant. A fedélzeten lévő 228 emberből - köztük négy magyar állampolgár - senki sem élte túl a balesetet.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről