Két nagy földrengés rázta meg Mexikót

Vágólapra másolva!
Alig néhány órával a szerdai, 8,6-es erejű indonéziai földrengés után, 6,5-es, illetve 6,9-es földmozgások rázták meg Mexikót. Áldozatokról vagy károkról egyelőre nem érkezett jelentés.
Vágólapra másolva!

Két jelentős erejű földmozgás rázta meg Mexikót. Az elsőt helyi idő szerint szerda este jelentették, és az amerikai figyelő szolgálatok szerint 6,5-es erejű volt a Richter-skálán. A második, csütörtök hajnali rengés erősebb volt az előzőnél: 6,9-es erejű, ráadásul, míg az első 20 kilométer mélyen történt, ez csak 10 kilométerre a föld felszínétől.

Az egyelőre nem derült ki, hogy a második földmozgásban sérült-e meg valaki, vagy okozott-e károkat. Az első különösebb következmények nélkül zajlott le. A Reuters jelentése szerint Mexikóváros polgármestere a Twitteren azt írta, hogy komoly károkról szóló bejelentéseket nem kaptak. Ezt erősítették meg a mentőszolgálat emberei is.

Mexikót márciusban egy 7,4-es erejű földrengés rázta meg, amit több utórengés követett. Akkor az ország délnyugati részén több száz ház rongálódott meg.

A mexikói földrengés alig fél nappal az után történt, hogy Indonéziában 8,6-es erejű fölmozgás volt. Károkat az sem okozott, öten viszont szívroham következtében meghaltak.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!