A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
0
Ezüstérem
0
Bronzérem
1
HUNMagyarország
09:00KézilabdaBrazília-Magyarország
HUNPongrácz Bence
10:30CselgáncsIsmael Alhassane-Bence Pongracz
HUNPásztor Flóra
10:55VívásFlora Pasztor-Jacqueline Dubrovich
HUNAndrásfi Tibor
12:50VívásRuben Limardo-Tibor Andrasfi
HUNFucsovics Márton
13:30TeniszMarton Fucsovics-Rafael Nadal
HUNMarozsán Fábián
15:00TeniszFabian Marozsan-Ugo Humbert
HUNHámori Luca
17:22ÖkölvívásGrainne Walsh-Ana Hamori
HUNMagyarország
19:30VízilabdaFranciaország-Magyarország
NyílNyíl

Repülőről szúrták ki a hajótöröttet a Csendes-óceánon

Vágólapra másolva!
Ötnapos hánykolódás után egy kanadai légi járat pilótáinak köszönhetően menekült meg egy hajótörött a Csendes-óceánon. Glenn Ey egy óriási hullám miatt szenvedett hajótörést, 500 kilométerre sodródott a partoktól, és tehetetlenül hánykolódott a nyílt vízen.
Vágólapra másolva!

A hajótörött férfi keresése közben az ausztrál hatóságok a Sydney légtere felé tartó repülőjáratokat is arra kérték, hogy figyeljék a vizet, hátha meglátják a 44 éves férfit.

A kérésnek az Air Canada egyik pilótája is eleget tett: lejjebb vitte a gépét, majd megkérte az utasokat, hogy ők is figyeljék az óceánt. "Előre figyelmeztettem őket, hogy ereszkedni fogunk" - mondta Andrew Robertson, a Vancouverből Sydneybe tartó járat pilótája. Amikor a gép a hatóságok által megjelölt területre ért, a gép vezetője ismét "mikrofont ragadott", és azt mondta: "Most értünk a keresési zónába. Mindannyiukat arra kérem, figyelmesen tekintsenek ki az ablakon, és jelezzék, ha látnak valamit."

A hajóst végül az első tiszt "szúrta ki" egy távcső segítségével, Glenn Ey ekkor már 500 kilométerre volt a partoktól. A legénység értesítette a mentőalakulatokat, akik a megadott koordináták alapján rá is akadtak a férfira.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!