Nagyüzemi drogtanyát számoltak fel Belgiumban

Vágólapra másolva!
36 millió tablettára elegendő vegyi anyagot és drogot foglaltak le Belgiumban egy razzia során. Ez az ország legnagyobb fogása volt eddig, a legfoglalt drog értéke 390 milliárd forintra rúg.
Vágólapra másolva!

Hatalmas mennyiségű kábítószert foglaltak le pénteken Belgiumban. A 600 kilogramm vegyi anyag értéke 1,3 milliárd euró (390 milliárd forint) - írta a BBC.

A rendőrség még csütörtökön elfogott kilenc férfit és két nőt, akiket drogkészítéssel, forgalmazással és birtoklással gyanúsítottak meg. A kábítószertanyán belga, török és lengyel kereskedők dolgoztak. A rendőrség a letartóztatások után több épületet átvizsgált Belgiumban, Hollandiában és Lengyelországban is.

Összesen két laboratóriumot és egy raktárat találtak. A rendőrök szerint álfalakkal próbálták elrejteni a kábítószerkészítő műhelyeket. Ezek közül a legnagyobbat a dél-belgiumi Chimay melletti erdőben találták.

"Összesen 600 kilogramm vegyianyagot és készterméket találtunk. 25 kilogramm alapanyag 1,5 millió tablettára elég. Képzeljék el, mire elég 600 kilogramm!" - mondta újságíróknak a belga hatósági szóvivő. (A megfejtés 36 millió tabletta.) Azt is elmondta, hogy ez a legnagyobb belgiumi drogfogás, és az egyik legnagyobb Európában is.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!