A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
0
Ezüstérem
0
Bronzérem
1
HUNMagyarország
09:00KézilabdaBrazília-Magyarország
HUNPongrácz Bence
10:30CselgáncsIsmael Alhassane-Bence Pongracz
HUNPásztor Flóra
10:55VívásFlora Pasztor-Jacqueline Dubrovich
HUNAndrásfi Tibor
12:50VívásRuben Limardo-Tibor Andrasfi
HUNFucsovics Márton
13:30TeniszMarton Fucsovics-Rafael Nadal
HUNMarozsán Fábián
15:00TeniszFabian Marozsan-Ugo Humbert
HUNHámori Luca
17:22ÖkölvívásGrainne Walsh-Ana Hamori
HUNMagyarország
19:30VízilabdaFranciaország-Magyarország
NyílNyíl

Orbán sok mindent aláír Moszkvában

Vágólapra másolva!
Vlagyimir Putyin orosz államfő és Orbán Viktor magyar kormányfő előtt több, aláírásra váró dokumentum is van. Elképzelhető, hogy Paks bővítéséről is megegyeznek. Mindketten nagyon elégedettek a két ország együttműködésével.
Vágólapra másolva!

Szűk körű tárgyalással vette kezdetét kedden Orbán Viktor moszkvai munkalátogatása. A magyar kormányfőt Vlagyimir Putyin orosz államfő Moszkva környéki, novo-ogarjovói rezidenciáján fogadta.

Vlagyimir Putyin a megbeszélés kezdetén azt mondta: "Örömömre szolgál, hogy kapcsolataink rendszeressé váltak, üzleti jelleget öltöttek, és minden irányban fejlődnek." A politikus hozzátette, hogy a gazdasági és a parlamentközi kapcsolatokra és a politikai kapcsolattartásra gondolt.

Az orosz elnök ezt követően bejelentette, hogy a meghívására Moszkvába érkezett magyar kormányfő látogatására egy sor dokumentumot készítettek elő aláírásra.

Orbán Viktor válaszában közölte: Oroszország kiemelkedően fontos partnere Magyarországnak. A magyar miniszterelnök úgy értékelte, hogy a magyar–orosz gazdasági együttműködés "stratégiainak is mondható". A kormányfő emlékeztetett arra, hogy egy évvel ezelőtt, tavaly január 31-én tett látogatása során abban állapodott meg Vlagyimir Putyin orosz államfővel, hogy a két ország növeli a gazdasági együttműködést. Hozzátette, hogy ez sikerült, és – mint mondta – példátlan mértékben nőtt a magyar–orosz kereskedelmi forgalom.

A magyar kormányfő és Vlagyimir Putyin a sajtónak szánt nyilatkozatokat követően a magyar és az orosz kormány néhány tagjával, valamint orosz részről Alekszej Miller, a Gazprom állami gázcég elnöke részvételével szűk körű tárgyalást kezdett. Ezt kibővített körű munkaebéd követte.

A Népszabadság hétvégi értesülése szerint Orbán aláír egy államközi szerződést az orosz féllel az atomenergetikai együttműködés meghosszabbításáról, a paksi atomerőmű bővítéséről.

Lázár János a parlament gazdasági bizottsági ülésen nemrég arról beszélt, hogy a kabinet előrehaladott tárgyalásokat folytat az atomenergetikai együttműködés meghosszabbításáról és a 2037-ig szóló kapacitásfenntartásról. Lázár már ekkor megemlítette, hogy a következő lépés egy orosz–magyar államközi szerződés megkötése lesz. A tervek egyébként nem a kapacitás fenntartásáról, hanem új blokkok építéséről, a kapacitás megduplázásáról szólnak.

A Nemzeti Energiastratégia szerint 2025-ben indulna el az új atomerőmű első blokkja, és ha lesz második blokk, az legkorábban 2030-ban lép működésbe. Bővebben itt olvashat híreket a tervezett bővítésről, amely Magyarország történelmének egyik legdrágább beruházása lehet.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!