A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
0
Ezüstérem
0
Bronzérem
1
HUNMészáros Krisztofer
11:00TornaBodzás gyakorlat
HUNMuhari Eszter
19:25VívásEszter Muhari-Auriane Mallo-Breton
HUNPóta Georgina
22:30AsztaliteniszGeorgina Pota-Xiaona Shan
NyílNyíl

Cápa ölt meg egy osztrák turistát Dél-Afrikában

Vágólapra másolva!
Azon a partszakaszon nyaralt, amely hírhedt a cápatámadásokról.
Vágólapra másolva!

Cápatámadásban meghalt egy 72 éves osztrák turista Dél-Afrika partjainál, Port St. Johns kikötőváros közelében - közölte a dél-afrikai nemzeti tengeri mentőintézet vasárnap. A férfi már halott volt, amikor a mentőszolgálat egységei szombaton a tragédia helyszínre érkeztek - tették hozzá közleményükben.

Az osztrák férfi feleségével együtt egy turistacsoporttal tartózkodott az Indiai-óceán partján fekvő kikötővárosban, amelynek tengerpartja a feljegyzések szerint az egyik legveszélyesebb térség a cápatámadások tekintetében: 2007 óta nyolc halálos kimenetelű cápatámadás történt.

Az amerikai székhelyű, cápatámadásokat dokumentáló nemzetközi szervezet (ISAF) szerint világszerte az elmúlt tíz évben több cápatámadást jegyeztek fel 2000 és 2010 között, mint korábban. Az ISAF legutóbbi adataiból kiderül, hogy évente mintegy 75-100 alkalommal támadhat emberre a tengeri ragadozó, és évi 5-15 eset végződik halállal. 2000 és 2010 között 654 támadást regisztráltak. A nem regisztrált esetek száma miatt azonban jóval több cápatámadás történhet világszerte. Idén már nyolc cápatámadást regisztráltak, ezek közül egy végződött halállal.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!