Több száz elhagyott gyereket találtak Mexikóban

Vágólapra másolva!
Az USA-ba indultak csempészekkel, de még a határ előtt szélnek eresztették őket.
Vágólapra másolva!

Mexikóban egy héten belül több mint 370 olyan gyereket találtak, akiket embercsempészek hagytak magukra – közölték szombaton a hatóságok. A különböző latin-amerikai országokból származó gyerekeket az Egyesült Államokba szöktették volna be embercsempészek, fejenként 3000–5000 dollárért, de végül a határátlépés kockázatai miatt otthagyták őket valahol a határnál. A gyerekek ezután Mexikó különböző részeire jutottak el, március 17. és 24. között bukkantak rájuk, összesen 14 szövetségi államban – közölte a mexikói migrációs hivatal. Azt nem tudni, hány éves gyerekekről lehet szó.

"A gyerekek kimerültek voltak, sérüléseket szereztek a lábukon, a kiszáradás fenyegette őket, és fogalmuk sem volt arról, hogy hol járnak" – olvasható a hivatal közleményében. Kilenc embercsempészt kézre tudtak keríteni a hatóságok.

Az utóbbi hónapokban jelentősen nőtt Mexikóban az egyedül utazó vagy kóborló gyerekek száma. Évente 140 ezer latin-amerikai utazik keresztül Mexikón, hogy az Egyesült Államokba jusson. Ezek a gazdasági menekültek gyakran áldozatai drogkereskedő bandáknak.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!