Vágólapra másolva!
Az olimpiai kvótás magyar férfi kézilabda-válogatott 33-29-re kikapott Németország vendégeként a pénteken Stuttgartban rendezett felkészülési mérkőzésen. A magyarok múlt szombaton Győrben 29-25-re nyertek Szlovénia ellen, szombaton 15 órától pedig Japánnal játszanak Stuttgartban. Első olimpiai csoportmeccsükre jövő szombaton kerül sor Egyiptom ellen.

Majdnem olyan remek hangulat fogadta a két csapatot Stuttgartban, mint a januári Európa-bajnokság német-magyar mérkőzése előtt Kölnben, de a játék képe és menete más volt. Fél évvel ezelőtt az első félidőben szinte végig a magyarok vezettek, ezúttal azonban egyszer sem tudtak előnybe kerülni. A kiválóan működő hazai védőfalat nagyon nehéz volt áttörni, a labdaeladásokat és pontatlan lövéseket pedig szinte mindig lerohanással és gyors góllal büntette a német válogatott - olvasható az MTI tudósításában.

 Magyarország, Szlovénia, férfi, válogatott, kézilabda, mérkőzés, játék, meccs, 2024. július 13., Audi, Aréna,  Győr, Vass, Károly, emlékmérkőzés,
Bánhidi Bence hat gólig jutott
Fotó: Ladóczki Balázs - Origo

Alig telt el kilenc perc, Chema Rodríguez szövetségi kapitány máris időt kért (8-3), majd lecserélte mindkét átlövőjét és az irányítóját is, sőt, a 19. percben már csak Bóka Bendegúz volt a pályán a kezdők közül. Ennek ellenére nem változott a helyzet, lassú volt a visszarendeződés, így szinte minden hazai támadás góllal zárult és már nyolc találat volt a különbség (15-7).

A 22. perctől az 5022 néző előtt lejátszott meccs második félidejének elejéig felváltva estek a gólok, a szünet után a magyaroknál ismét a kezdősor volt a pályán. A védekezés keményebbé válását jól jellemezte, hogy egy német támadás során lerepült Renars Uscins cipője. Ennél sokkal fontosabb volt, hogy Palasics Kristóftól jöttek a védések, erre alapozva egy 7-1-es sorozattal 26-24-re felzárkózott a csapat. A védekezés ugrásszerű javulását a szlovénok ellen ki tudták használni a magyarok, ezúttal viszont nem, mert támadásban továbbra is becsúsztak hibák. A hajrában a németek ismét elhúztak, és végig vezetve győztek.

Palasics Kristóf tíz védéssel zárt, Bartucz Lászlónak ezúttal nem volt hárítása. A túloldalon Andreas Wolff két, David Späth hét védést mutatott be, Lukas Mertens hat, Juri Knorr öt góllal járult hozzá a sikerhez. A két csapat 35. egymás elleni mérkőzésén hat magyar siker és négy döntetlen mellett a 25. német győzelem született.

Németország-Magyarország 33-29 (20-13)
a magyar gólszerzők: Bánhidi 6, Imre, Lékai, Ilic, Szita, Rodríguez, Bóka, Fazekas 3-3, Rosta, Bodó 1-1
lövések/gólok: 49/33, illetve 44/29
gólok hétméteresből: 4/4, illetve 3/2
kiállítások: 2, illetve 2 perc

 


 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!