A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
6
Ezüstérem
7
Bronzérem
6

Focimeccsnézés közben robbantott a Boko Haram

Vágólapra másolva!
Helyi sajtójelentések szerint feltehetően katonák voltak a célpontjai annak a pokolgépes merényletnek, amelyet Nigéria északkeleti részében követtek el vasárnap este. Az áldozatok számáról eltérőek a beszámolók, egyes jelentések szerint 14-en haltak meg, mások szerint a halálos áldozatok száma a 60-at is eléri.
Vágólapra másolva!

A támadást a Boko Haram terrorszervezetnek tulajdonítják, amely nagyon aktív a térségben. A csoport célja egy iszlám állam létrehozása Nigéria többségében muzulmánok lakta északi részén.

A pokolgépes robbantást futballmérkőzést televízión nézők körében követték el, és a feltevések szerint a nézők között sok katona volt. A közelben ugyanis egy laktanya található, amelyben a Boko Haram elleni fellépésre külön kiképzett egység is állomásozik. Egyes beszámolók szerint a kameruni határ közelében fekvő Mubi városban végrehajtott támadás egy bordélyházban is szedett áldozatokat.

Egy rendőrségi szóvivő szerint 14-en estek áldozatul, a sebesültek száma 12. Egy másik illetékes 40 halottról beszélt, de a sajtó értesülései szerint az áldozatok tényleges száma eléri a hatvanat is. A Boko Haram egyelőre nem vállalta magára a merényletet.

A szervezet egyik leglátványosabb akciója több mint 200 diáklány elrablása volt április közepén. Az éles nemzetközi tiltakozás ellenére a túszok nagy részét a Boko Haram még mindig fogva tartja. Egy támadó már az előző hétvégén is futballszurkolók ellen tervezett robbantásos merényletet, de az autójában szállított pokolgép útközben felrobbant és három embert megölt.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!