Embertelen körülmények uralkodtak a gyerekotthonban

Vágólapra másolva!
Több száz gyereket és felnőttet tartottak fogva egy mexikói otthonban. Romlott ételt kaptak és koldulásra kényszerítették őket.
Vágólapra másolva!

Több mint négyszáz gyereket szabadítottak ki rendőrök egy mexikói otthonból, ahol gyakorlatilag fogva tartották, koldulásra kényszerítették és szexuális zaklatásnak tették ki őket - közölték a hatóságok helyi idő szerint kedden este.

Rohadt ételt kaptak

A hivatalos közlése szerint az ország nyugati részén, Michoacán szövetségi államban lévő otthonban embertelen körülmények között élt több száz gyerek és felnőtt, egyebek mellett megrohadt étellel etették őket, a földön, patkányok, kullancsok és bolhák között kellett aludniuk, és sokuknak egyáltalán nem engedték, hogy elhagyják az otthon területét.

Százak a mocsokban

"Mélységesen meg vagyok döbbenve, nem számítottunk arra, hogy ilyen állapotokkal találkozunk az otthonban" - mondta az eset kapcsán Salvador Jara, Michoacán állam kormányzója.
Az akció során az otthonból 458 gyereket és 138 felnőttet szabadítottak ki. Az otthon tulajdonosát és nyolc dolgozóját őrizetbe vették.

31 évesen szabadult

Az otthonnal kapcsolatban azután indult nyomozás, hogy tavaly öt szülő feljelentést tett a hatóságoknál, mert nem engedték meg számukra, hogy lássák az otthonban lakó gyermekeiket. Az egyik feljelentést tett szülő egyébként maga is az otthonban született és nőtt fel, ahonnan csak 31 éves korában engedték el. Két gyermekét azonban az otthon tulajdonosa azóta sem engedte szabadon.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!