A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
6
Ezüstérem
7
Bronzérem
6

Iszlám terroristákat keresnek Boszniában

Vágólapra másolva!
Hajtóvadászat indult csütörtökön Boszniában 11 szélsőséges iszlamista ellen, akikkel szemben felmerült a terrorizmus gyanúja, továbbá az a gyanú, hogy kapcsolatba kerültek radikális iszlamista szervezetekkel és fiatalokat toboroztak az Iszlám Államnak nevű dzsihadista szervezetnek.
Vágólapra másolva!

A boszniai rendőrség.közleménye szerint több mint száz 100 rendőr és hírszerzési ügynök vesz részt a razziákban három megyében, Zenicában, Tuzlában és Szarajevóban. A 11 feltételezett terrorista régóta megfigyelés alatt áll. Az akciót többéves összetett bűnügyi nyomozás eredményeként hatják végre.

Többen előzetesben

Előzetes letartóztatásban van szeptember eleje óta Bilal Bosnic, a boszniai radikális iszlamisták vezetője, akit azzal gyanúsítanak, hogy fiatal harcosokat toborzott a szíriai harctérre az Iszlám Álamnak. Bosniccsal együtt vizsgálati fogságban van még négy szélsőséges, akiket szeptemberben vettek őrizetbe más feltételezett iszlamistákkal együtt. A boszniai hírszerzés becslése szerint eddig legalább 150-en csatlakoztak az IÁ-hoz vagy más közel-keleti dzsihadista szervezetekhez, és több mint 30-an már elestek a harcokban.

10 év börtön vár a zsoldosokra

Bosznia-Hercegovinában a közelmúltban módosították a büntetőtörvénykönyvet. A megszigorított szabályok szerint tilos a csatlakozás az idegen katonai vagy félkatonai szervezetekhez, és tíz évig terjedő börtönbüntetéssel sújthatók a külföldi hadszíntéren harcoló zsoldosok, míg öt évig terjedő szabadságvesztéssel azok, akik katonai vagy félkatonai osztagokat szerveznek külföldi harcokra, illetve felkészítik, kiképzik az önkénteseket. Négy évre ítélhetők azok, akik nyilvánosan vagy a médián keresztül a külföldi harcokban való részvételt népszerűsítik.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!