A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
6
Ezüstérem
7
Bronzérem
6

Csecsemőgyilkost végeztek ki az új méregkoktéllal

Vágólapra másolva!
Először hajtottak végre halálos ítéletet az egyesült államokbeli Oklahomában azóta, hogy ott tavaly áprilisban egy heves bírálatokat kiváltó eset során szétrepedt egy elítélt vénája a méreginjekciós kivégzés közben. A gyilkosságért elítélt Frederick Warnert egy vitatott új méreginjekció-koktéllal végezték ki helyi idő szerint csütörtökön.
Vágólapra másolva!

Ezzel szinte egy időben Florida államban is végrehajtottak egy halálos ítéletet, amely során ugyanazt a kifogásolt méreganyag-kombinációt használták, mint Oklahomában. Az elítéltek ügyvédjei a felhasznált anyagokat övező titkolózásra, illetve az azok által okozott potenciális szenvedés mértékére hivatkozva a legfelsőbb bíróság előtt megpróbálták elhalasztani az ítélet végrehajtását, de nem jártak sikerrel.

Csecsemőt gyilkolt

Frederick Warnert egy 11 hónapos kislány 1997-es meggyilkolása miatt végezték ki. A floridai elítélt, Johnny Shane Kormondy szintén gyilkosság miatt kapott halálbüntetést, 1993-ban ölt meg egy férfit.
A legutóbbi, április 29-ei oklahomai kivégzés során a halálra ítélt Clayton Lockett vénája szétrepedt, ezért leállították a büntetés végrehajtását, de a férfi szívrohamban meghalt. Az újonnan alkalmazott, háromkomponensű méreg - amely nyugtatóból, altatószerből és kálium-kloridból áll - nem úgy hatott, ahogy gondolták.

Bénítót is kapott

A most csütörtöki kivégzés során Warner arra panaszkodott, hogy úgy érzi, mintha savat fecskendeztek volna vénájába. Szemtanúk szerint a férfi nyaka a halál beállta előtt mintegy hét percig lüktetett, bár azt nem lehet pontosan tudni, hogy szenvedett-e, mivel a méreganyag-koktél részeként bénítószert is kapott, amitől nem tudott megmozdulni.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!