A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
2
Ezüstérem
2
Bronzérem
2
HUNMagyarország
13:00VívásJapan-Hungary
HUNMagyarország
15:00VízilabdaAusztrália-Magyarország
HUNHámori Luca
17:22ÖkölvívásImane Khelif-Anna Hamori
NyílNyíl

Washington: a rászorulóknak menedéket kell nyújtani

Vágólapra másolva!
Azoknak az embereknek, akik jogos indokkal menekülnek valami elől, menedéket kell nyújtani, amennyiben erre szükségük van - mondta Anne Richard amerikai külügyi államtitkár-helyettes egy keddi telefonos sajtókonferencián, a magyarországi migrációs helyzetről szóló kérdésre.
Vágólapra másolva!

Védelem és segítség

Védelmet és segítséget kell nyújtani azoknak, akik az erőszak elől menekülnek, menedéket keresnek vagy más tekintetben nagyon sérülékeny emberek, mint például az embercsempészek áldozatai és a szülők nélküli gyerekek - hangsúlyozta az amerikai külügyminisztérium népesség-, menekült- és migrációügyi államtitkár-helyettese Washingtonból.

Egy munkagép az ideiglenes műszaki határzár építésének előkészítéseként földmunkákat végez Mórahalom közelében Forrás: MTI/Kelemen Zoltán Gergely

Folytassák az együttműködést

A tisztviselőt a Vatikáni Rádió tudósítója kérdezte arról, hogy mi a véleménye a 175 kilométeres magyar-szerb határszakaszon építendő kerítésről és a magyar migrációs helyzetről. Anne Richard azt mondta, az Egyesült Államok azt szorgalmazza, hogy Magyarország és Szerbia folytassa az együttműködést a határőrizet kérdésében, valamint a megnövekedett számú migránsok kezelésében.

- emelte ki az államtitkár-helyettes a sajtótájékoztatón, amelynek szövegét a budapesti amerikai nagykövetség juttatta el az MTI-nek.

Menekültek a Keleti pályaudvarnál Fotó: Polyak Attila - Origo

Mindenki humánus elbánást érdemel

Anne Richard azt mondta, hogy ezeknek a lépéseknek tiszteletben kell tartaniuk az emberi jogokat, védelmet és segítséget kell biztosítaniuk a menekülteknek. Minden migráns - függetlenül bevándorlási státusától - humánus és tisztességes elbánást érdemel, és hozzáférést a menedékjogi eljáráshoz - jegyezte meg az amerikai külügyminisztérium képviselője.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!