15 éves fegyveres fenyegetőzött egy párizsi plázában

Vágólapra másolva!
A francia rendőrség letartóztatott egy 15 éves középiskolást, aki fegyvermásolattal a kezében fenyegetőzött egy bevásárlóközpontban Párizs külvárosában.
Vágólapra másolva!

Néhány órával azután, hogy csütörtök este a francia rendőrök elfogtak egy fegyveres férfit a Párizs melletti Euro Disney egyik szállodájában, egy külvárosi plázából kaptak bejelentést a hatóságok egy másik fegyveresről.

A Boulogne-Billancourt-ban lévő bevásárlóközpontban egy 15 éves középiskolás fiút találtak a rendőrök, kezében egy gépkarabély és egy automata pisztolyt volt, azokkal fenyegette a plázában lévő embereket. Elfogása után derült csak ki, hogy

mindkét fegyver utánzat volt.

Alain Veron, Boulogne rendőrbiztosa szerint a fiú nem akart ártani senkinek, csak a figyelmet akarta felhívni magára.

Újabb támadásoktól tartanak

Az EU rendőri hivatala, az Europol néhány napja arra figyelmeztetett, hogy a novemberi párizsi merényletekért felelős Iszlám Állam nevű dzsihádista szervezet újabb terrorakciókra készül Franciaországban úgynevezett "puha" célpontok ellen.

A november 13-i, 130 halálos áldozatot követelő merényletsorozat óta rendkívüli állapot van Franciaországban, a kiemelt biztonsági kockázatú helyeken rendőrök, katonák járőröznek.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!