A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
6
Ezüstérem
7
Bronzérem
6

Visszaszólt a Politicónak Kovács Zoltán

Kovács Zoltán Kormányszóvivő Kovács Zoltán kormányszóvivő
Kovács Zoltán kormányszóvivő
Vágólapra másolva!
Olvasói levélben válaszolt Kovács Zoltán a Politico című brüsszeli napilapnak. A kormányszóvivő szerint nagyon sok ember titokban csodálja a magyarokat és kormányukat. 
Vágólapra másolva!

Nagy port kavart múlt hét csütörtökön a Politico című napilap cikke, amelyben azt állították:

a magyarok Brüsszel páriái.

A címlapján hozott cikkben a lap azt állította: Orbán Viktor kormányfőnek annyira rossz a megítélése az Európai Unióban, hogy az EU-ban dolgozó magyarok közül sokan másodosztályúnak érzik magukat.

„Az egyetlen módja a túlélésnek az Európai Bizottságban, ha letagadod, hogy magyar vagy” – nyilatkozta egy meg nem nevezett magyar forrás.

Kovács Zoltán pletykának nevezte a cikkben leírtakat Fotó: Polyak Attila - Origo

Kovács nem ért egyet

A Politico online kiadásában szerdán reggel a kormányszóvivő válaszolt a vádakra. Olvasói levelében Kovács Zoltán azt írta: ritka öröm a magyar zászló látványa a Politico címlapján, de a cikk tartalmával egyáltalán nem értett egyet.

Miután felidézte a leírtakat, Kovács Zoltán

vitathatatlan fecsegésnek nevezte az állításokat, amelyek szerinte anekdotákon és pletykákon alapulnak.

A kormányszóvivő az Eurológus blog újságíróját is idézte, akinek egy brüsszeli kollégája a cikk megjelenése után azt üzente: „nem is tudtam, remélem jól vagy”.

Kovács szerint Brüsszelben sok magyar tisztségviselő arról számol be, hogy kollégáik zárt ajtók mögött folyamatosan dicsérik Magyarországot, majd ezek után nyilvánosan elítélik.

– írta.

Egyenes emberek

A kormányszóvivő hozzátette: a magyarokat és a magyar miniszterelnököt is egyenes embernek ismerik, akik kimondják, amit gondolnak.

A kormányszóvivő szerint Orbán Viktor egyenes ember Forrás: MTI/EPA/Olivier Hoslet

„Így lehet ellenségeket is szerezni, de előbb vagy utóbb csodálókat is – már persze ha a beszédüknek van értelme. Talán ez az a valóban sokkoló történet, aminek elmesélése még várat magára” – tette hozzá.

Kovács Zoltán a cikke végén a brüsszeli magyar nagykövetet idézi, akinek kijelentése – mint írta – számára is meglepő volt.

„Brüsszelben nyilvánvalóan előnyben részesítik a nagyobb és – a belépés időpontja szerint – régebbi tagállamokat. Mivel nekünk más a helyzetünk, mindig mindent utoljára tudunk meg.”

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!