A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
6
Ezüstérem
7
Bronzérem
6

Ausztria Júdásának nevezik, és halállal fenyegetik az osztrák kancellárt

Christian Kern
Picture taken on March 19, 2012 shows the CEO of the Austrian Federal Railways (ÖBB) Christian Kern posing after an interview in Vienna. Signs grew on May 12, 2016 that Austria's Social Democrats (SPOe) will pick as chancellor the head of the national rail company, Christian Kern, following Werner Faymann's resignation. / AFP PHOTO / APA / HANS KLAUS TECHT / Austria OUT
Vágólapra másolva!
Megerősített rendőri védelmet biztosítanak az osztrák kancellárnak - közölte a Kronen Zeitung. A kancellár a Facebookon kapott halálos fenyegetést. 
Vágólapra másolva!

Christian Kern kancellár korábban az Österreich című osztrák napilapnak azt mondta, egyetért azzal a véleménnyel, hogy

Ausztriát a nemzetközi politika porondján szélsőjobboldali és banánköztársaságnak tartják.

Heinz-Christan Strache az Osztrák Szabadságpárt (FPÖ) vezetője korábban a közösségi oldalon erről úgy nyilatkozott, hogy a kancellár kijelentésével az osztrákok nagy részét megbántotta.

Ezzel a bejegyzésével a pártelnök lavinát indított el, többen a kancellárt szidalmazták,

Ausztria Júdásának nevezték és életveszélyes fenyegetések is érkeztek a címére

- olvasható a Kronen Zeitungban.

Christian Kern osztrák kancellár egyetértett az Ausztriát kemény kritikával illető véleménnyel Forrás: AFP/Hans Klaus Techt

A kancellári hivatal jelentette a hatóságoknak az érintett bejegyzéseket, amelyeket az FPÖ elnöke azóta eltávolíttatott. Strache azt hangoztatta, hogy a közösségi oldalán nincs helye a szidalmazásoknak, a fenyegetéseknek és az erőszakra való felhívásoknak.

A lap beszámolója szerint az alkotmányvédelem és az ügyészség már nyomozást kezdett ismeretlen tettes ellen, és a belügyi tárca megerősítette a kancellár személyi védelmét.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!