Obama üzent Trumpnak

Horizontal US President Barack Obama speaks during the Democratic National Convention at the Wells Fargo Center in Philadelphia, Pennsylvania, July 27, 2016. / AFP PHOTO / Nicholas Kamm
Barack Obama
Vágólapra másolva!
Nem mondta ki a nevét, de egyértelműen neki célozta, amit mondott.
Vágólapra másolva!

"Az aranycsillagos családok olyan áldozatot hoztak, amit legtöbben el sem tudunk képzelni" – mondta Barack Obama amerikai elnök a rokkant amerikai veteránok találkozóján Atlantában.

– folytatta Obama.

Lehordják a hadsereget

"Hadd mondjak még valamit erről a generációról. Vezérkari főnökként

– mondta Obama.

Az elnök nem mondta ki Donald Trump republikánus elnökjelölt nevét, de teljesen egyértelmű, hogy neki, illetve a körülötte kirobbant ügyeknek címezte szavait, írja a Guardian.

Trump belekötött a hadseregbe

Donald Trump korábban katasztrófának nevezte az amerikai hadsereget, megkérdőjelezte a NATO-t, Szaddám Huszeint dicsérte azért, ahogy a terroristákkal bánt, és azt mondta, tiszteli Vlagyimir Putyint.

Trump belekötött egy elesett katona családjába

A demokraták jelöltállító nagygyűlésén felszólalt egy muszlim bevándorló, Khizr Khan, akinek fia, Humayun az amerikai hadsereg kapitányaként halt meg 2004-ben, Irakban (így Aranycsillagot kapott). Khan az ellen tiltakozott, hogy Trump korlátozná a muszlimok bevándorlását az Egyesült Államokba, azt mondta, Trump nem hozott áldozatokat az országért, illetve az alkotmányt sem ismeri.

Az elnökjelölt ezután visszatámadott, célozgatott rá, hogy Khizr nem engedte beszélni a feleségét, Ghazalát, aki ott állt mellette a színpadon, és

azt mondta, hatalmas áldozatokat hozott, mert sikeres vállalkozóként rengeteg munkahelyet teremtett.

Ghazala Khan később videoüzenetben azt mondta, megrendültsége miatt nem beszélt, nem tiltotta meg neki senki.

Trump kijelentéseit számos amerikai politikus és szervezet elítélte, sőt republikánus párttársai közül is sokan azt hangoztatták, hogy tisztelni kell az elesett katonák családjait.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!