A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
6
Ezüstérem
7
Bronzérem
6

Fegyverekről hallani sem akarnak

MERKEL, Angela; OBAMA, Barack Krün, 2015. június 8.
Angela Merkel német kancellár és Barack Obama amerikai elnök beszélget a krüni Elmau kastélyszálloda kertjében a világ iparilag legfejlettebb hét országát tömörítő hetes csoport, a G7 csúcstalálkozójának
Krün, 2015. június 8. Angela Merkel német kancellár és Barack Obama amerikai elnök beszélget a krüni Elmau kastélyszálloda kertjében a világ iparilag legfejlettebb hét országát tömörítő hetes csoport, a G7 csúcstalálkozójának második napján 2015. június 8-án. (MTI/EPA/Michael Kappeler)
Vágólapra másolva!
Telefonon egyeztetett Barack Obama amerikai elnök és Angela Merkel német kancellár az európai migrációs válságról - tudatta helyi idő szerint csütörtökön a Fehér Ház.
Vágólapra másolva!

A két vezető egyetértett abban, hogy a közelgő londoni donorkonferencia lehetőséget kínál a migrációs válság kezelésére irányuló nemzetközi erőfeszítések összehangolására. Obama a Fehér Ház tájékoztatása szerint tudatta Merkellel: szeptemberben, az ENSZ Közgyűlésének üléséhez kapcsolódóan állam-, illetve kormányfői csúcstalálkozót szervez, ahol új kötelezettségvállalásokra számít.

Obama nagy bejelentésre készül

A berlini kancellária tájékoztatása szerint Merkel elmagyarázta az amerikai elnöknek a február 4-én, Londonban tartandó konferencia céljait, Barack Obama pedig ígéretet tett, hogy országa "lényeges" felajánlással vesz majd részt a megbeszélésen.

Angela Merkel és Barack Obama a krüni Elmau kastélyszálloda kertjében 2015. június 8-án Forrás: MTI/EPA/DPA POOL/Michael Kappeler

Csak a politika

Steffen Seibert kancellári szóvivő tudatta azt is, hogy Obama és Merkel a szíriai, valamint az ukrajnai válságról is egyeztettek, s "mindkettejük számára csakis a politikai megoldás elképzelhető", s a két ország továbbra is szorosan együttműködik egymással.

Találkozó Londonban

A február elején Londonban tartandó konferenciát november közepén, a világ legfejlettebb, valamint legjelentősebb feltörekvő gazdaságaiból és az Európai Unióból álló G20-csoport antalyai csúcstalálkozóján jelentette be a német kancellár. A rendezvény célja a menekültek és az őket befogadó országok támogatása.

A Fehér Ház arról is beszámolt, hogy Barack Obama részvétét fejezte ki a német kancellárnak az Isztambulban végrehajtott terrortámadás miatt, amelynek a legtöbb áldozata német volt.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!