A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
6
Ezüstérem
7
Bronzérem
6

A Gázai övezetből kilőtt rakéta csapódott be Izraelben

Vágólapra másolva!
A Gázai övezetből kilőtt rakéta csapódott be a határ szomszédságában lévő izraeli városban, Szderótban. Senki sem sérült meg, de két ember sokkot kapott. Izrael válaszul harckocsikkal lőtt.
Vágólapra másolva!

A Gázai övezetből kilőtt rakéta csapódott be a határ szomszédságában lévő izraeli városban, Szderótban - jelentette az izraeli katonai rádió. A rakéta a nyílt utcán ért földet, de senki nem sérült meg, mert időben megszólaltak a légvédelmi szirénák és az emberek fedezékbe vonultak.

Két ember sokkot kapott, őket a mentők kórházba vitték.

A múlt hónapban lőttek Gázából aknavetővel izraeli területre, de az a lövedék lakott területen kívül ért földet. Az efféle támadásokat gyakran az övezetet irányító radikális iszlamista Hamásszal is vitában álló kisebb gázai fegyveres csoportok követik el, de a Hamász is rendszeresen lő rakétákat izraeli célpontokra.

A mostani támadásért a Times of Israel szerint egy, az Iszlám Állammal kapcsolatban álló szervezet vállalta a felelősséget. Állítólag azért lőtték ki a rakétát, mert a Hamász letartóztatta a szervezet több tagját.

Izrael azonban minden, Gázából kiinduló támadásért a Hamászt teszi felelőssé, mert az izraeli kormány szerint ők a felelősek minden általuk ellenőrzött területen történt katonai akcióért. Izrael déli részét 2011 óta a "Vaskupola" nevű rakétavédelmi rendszer védi a rakétatámadásoktól.

Az izraeli hadsereg válaszul később harckocsikkal lőtte a Gázai övezetet Bét Hanún irányában.

A hadsereg szerint a Hamásznak az övezet északi részén lévő egységeit vették célba, és Gázából is azt közölték, hogy az izraeli harckocsik a Hamász katonai szárnyának állásaira nyitottak tüzet, de nem sérült meg senki.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!