Megerőszakolt és halálra szúrt egy 14 éves francia kislányt egy angolai férfi

Machines of the isle of Nantes
Tourists hop on a mechanical elephant made of wood and steel on August 21, 2014 as part of the artistic project "Les Machines de L'ile" (The Machines of the Isle) on the site of the former shipyards in Nantes, western France. The project, created by French artists Francois Delaroziere and Pierre Orefice, is at crossroads of Jules Verne’s "invented worlds", of the mechanical universe of Leonardo da Vinci, and of Nantes’ industrial history. AFP PHOTO / JEAN-SEBASTIEN EVRARD ==RESTRICTED TO EDITORIAL USE, MANDATORY MENTION OF THE ARTIST UPON PUBLICATION, TO ILLUSTRATE THE EVENT AS SPECIFIED IN THE CAPTION==
Vágólapra másolva!
Elkezdődött Nantes-ban annak az angolai fiatalembernek a tárgyalása, aki még 2012-ben megerőszakolt, megkínzott, majd összesen 68-szor megkéselt egy 14 éves kislányt, Mariont. 
Vágólapra másolva!

Az egyébként feltűnően kövér fiatalember nyilvántartott bűnöző volt, elektromos nyomkövetőt is kellett viselnie. De valahogyan szétszedte a nyomkövetőt, majd találomra kiválasztott egy kislányt. Nantes külvárosában, egy nyilvános vécében fogta el Mariont, majd megkínozta és megölte. Később egy vasúti átjáróba vonszolta – ott találták meg másnap. Yannick Luende Bothelót hamar elfogták. Gyakorlatilag mindent elismert, mert nála volt egy véres kés, amivel gyilkolt, és a kislány mobiltelefonja is. Azt mondta, hogy isteni küldetést teljesített, ő maga a Messiás, és az volt a célja, hogy beszélni tudjon az akkori elnökkel, Nicolas Sarkozyvel.

Forrás: AFP/Jean-Sebastien Evrard

Pszichiáterek az első vizsgálatok után azt állapították meg, hogy nem büntethető, de később arra jutottak, hogy igen. Valószínűleg életfogytiglani börtönt fog kapni.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!