Szijjártó: Véletlen szerencse, hogy csökken a migráció

Thyssenkrupp Szijjártó Péter Stratégiai szerződés aláírása a Thyssenkrupp-al A képen: Szijjártó Péter
Stratégiai szerződés aláírása a Thyssenkrupp-al A képen: Szijjártó Péter
Vágólapra másolva!
Nem azért csökkent a migrációs nyomás, mert az EU megtalálta a megoldást, hanem csupán a véletlenek összejátéka miatt – mondta Szijjártó Péter. A külgazdasági és külügyminiszter szerint ki kellene végre mondani közösen, hogy "a bevándorlás rossz dolog".
Vágólapra másolva!

Mindössze a körülmények szerencsés összjátékának köszönhető, hogy jelenleg nincsen jelentős migrációs nyomás Európán, nem pedig annak, hogy az EU megtalálta volna a közös megoldást, vagy megtette volna a szükséges intézkedéseket – mondta Szijjártó Péter.

Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter Fotó: Polyák Attila - Origo

A magyar külgazdasági és külügyminiszter az uniós külügyminiszterek hétfői brüsszeli tanácskozásán beszélt erről, megjegyezve: az uniós tárcavezetők ülésén

hónapról hónapra előveszik a bevándorlási válság kérdését, de "pont úgy nem történik semmi, mint ahogy nem történt korábban sem".

Szijjártó szerint a krízis végleges megoldásához ki kellene közösen mondani, hogy "a bevándorlás rossz dolog, Európa területére csak legálisan lehet belépni, és mindenkit vissza kell küldeni, aki illegálisan jön be", illetve abban is meg kell állapodni, hogy "a cél a bevándorlási nyomás megállítása".

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!