Szerbia az EU-tól vár segítséget a migránsok kitoloncolásához

2016 Serbia march Belgrade Nebojsa Stefanovic stand in silence Serbian soldiers Serbian Interior Minister Nebojsa Stefanovic lays a wreath office of commander in chief Serbian Interior Minister SQUARE FORMAT BELGRADE, SERBIA - MARCH 24: Serbian Interior M
Nebojsa Stefanovic
Vágólapra másolva!
Egyedül nem tudja visszaszállítani őket Pakisztánba és Afganisztánba.
Vágólapra másolva!

Európai uniós országokkal országokkal való együttműködésre van szükség a migránsok kitoloncolása ügyében, Szerbia ugyanis egyedül nem tudja megoldani az illegális bevándorlók visszaszállítását Pakisztánba és Afganisztánba - mondta Nebojsa Stefanovic szerb belügyminiszter.

Szerbiában körülbelül 8000 migráns tartózkodik, közülük 7500-an a befogadóközpontokban, 500-an pedig sátorokban és a szabad ég alatt.

Nebojsa hétfőn osztrák kollégájával, Wolfgang Sobotkával találkozott, megbeszélésükön pedig elhangzott, hogy az Európai Unió minden országának hasonló problémái vannak, és ugyanúgy vagy hasonlóképpen gondolkodnak az afganisztáni és a pakisztáni bevándorlók kitoloncolásáról is.

Nebojsa Stefanovic szerb belügyminiszter Forrás: AFP/2016 Anadolu Agency/Kristina Maslarevic

A két miniszter kiemelte, hogy január közepétől húsz osztrák rendőr segíti a szerb-bolgár zöldhatáron a szerb rendőrök és katonák munkáját az illegális bevándorlók megállítása során. Az utóbbi egy évben több mint egymillió illegális bevándorló érkezett Nyugat-Európába a migránsáradattal.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az olimpiáról