Tucatnyi halott a mexikói börtönlázadásban

Horizontal
Video grab showing riot police and relatives of inmates of a prison in the northern city of Monterrey in Mexico on February 11, 2016. At least 30 people died in a prison riot on Thursday, local media reported. Riot police and ambulances were deployed at the Topo Chico prison as smoke billowed from the facility. Broadcaster Televisa reported that 30 died while Milenio television spoke of 50 victims, with inmates and prison guards among them. AFP PHOTO/FRANCISCO COBOS / AFP / Francisco Cobos
Vágólapra másolva!
A helyszínen tűzvész pusztít. Néhány rabnak sikerült megszöknie.
Vágólapra másolva!

Zavargás tört ki, majd tűzvész pusztított a mexikói Monterrey börtönében, írja a BBC. Tucatnyian meghaltak.

A Topo Chico nevű börtönben hajnalban kezdődött a zendülés, amelyiknek akár 50 áldozata is lehet, írja a Guardian. Néhány rabnak sikerült megszöknie a börtönből. A helyszínen nagy tűzvész pusztít.

A rabok látogatóba érkezői hozzátartozói lövéseket hallottak a börtönből. Arról is beszámoltak, hogy nagyon sok égési sérültet láttak.

A rendőrök a börtön körül járőröznek Forrás: AFP/Francisco Cobos

A helyi média szerint a börtön környékén nagy a rendőri készültség. A rendőrök a közeli utcákban jáőröznek, és a szökött rabokat próbálják megtalálni.

Nuevo León állam kormánya szerint a hatóságok urai a helyzetnek, ám az eseményekről még nem közöltek részleteket.

Az elmúlt években a túlzsúfolt mexikói börtönökben sorra törtek ki zavargások, amikor a különböző drogbandákhoz tartozó rabok összecsaptak egymással.

Ferenc pápa pénteken kezdi meg Mexikói látogatását. A tervek szerint ellátogat a juárezi börönbe is – Juárez a világ legveszélyesebb települései közé tartozik.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!