Lelőtték a gépfegyveres nőket Isztambulban

Isztambul, merénylet, gépfegyveres nők, Törökország
Vágólapra másolva!
Egy rendőrségi buszt támadott meg két fegyveres Isztambulban. A támadók nők, állítólag egy szélsőbaloldali csoporthoz tartoznak. A rendőrök lőtték le őket, miután egy épületbe menekültek a merénylet után. Egy rendőr a merényletben sebesült meg, egy másik pedig akkor, amikor a támadókat próbálták elfogni. A merényletről videofelvétel is készült.
Vágólapra másolva!

A tömegoszlatásra kiképzett rohamrendőrök egyik isztambuli bázisa környékén két nő támadt egy rendőrségi buszra csütörtökön reggel. A támadókat lelőtték egy közeli épületben, ahová a merénylet után menekültek - írja a Hürriyet.

A két támadó állítólag egy szélsőbaloldali csoport tagja volt. A szervezetet, amihez tartoztak, úgy hívják, hogy Forradalmi Népfelszabadítási Párt/Front - török rövidítéssel: DHKP/C. A török rendőrség ezt a szervezetet terrorcsoportként tartja nyilván. A DHKP/C az Amerikai Egyesült Államokban és az Európai Unióban is rajta van a terrorszervezetek listáján. A csoportosulás tagjai forradalmi marxista elveket vallanak.

A rendőrségi busz megtámadásakor az egyik nő gépfegyverből tüzelt az elhaladó járműre.

A másikuk valamit dobott a busz felé, majd pisztolyt rántva fedezte gépfegyveres társát. A török hírügynökségek egy térfigyelő kamera felvételét szerezték meg, ezen látszik a támadás.

A megtámadott rendőrök közül nem halt meg senki, egy rendőrt a karján ért találat. Egy másik rendőr akkor sebesült meg, amikor a búvóhelyükön akarták elkapni a merénylőket. Az egyik támadó is sebesülten menekült el a helyszínről abba a házba, ahol később mindketten meghaltak.

A támadás nem a város turistanegyedében történt,

hanem attól valamivel távolabb, a Bayrampasa városrészben. Decemberben ugyanebben a kerületben robbant csőbomba a metróban.

A két nő a merénylet után futva menekült el a helyszínről, de csak egy közeli épületig jutottak. Itt állítólag elbarikádozták magukat. A rendőrök körülvették az épületet,

a környező házakat pedig kiürítették.

A török Hürriyet értesülései szerint egy helikopter is megjelent a körbevett épület fölött, és robbanásokat, lövéseket is lehetett hallani. Videó készült arról is, hogy egy páncélozott rendőrségi jármű mellett is robbanás történt.

A támadók állítólag taxival érkeztek a támadás helyszínére. A rendőrök viszont egy közeli autót is átvizsgálnak a rendőrségi bázis közelében, mert attól tartanak, bomba lehet a járműben elrejtve.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!