Eltakarítják a turisták útjából a görög sátortábort

Refugees and migrants leave the port of Piraeus BORDER busses closed crisis e 2 EVACUATION greece hellas IMMIGRANT immigrants passenger piraeus PORT REFUGEE refugees SQUARE FORMAT
Preparing to leave in Port E2 in Piraeus, Athens on April 11., 2016. Refugees and Immigrants are transported to a new camp in Skaramanga. (Photo by Wassilios Aswestopoulos/NurPhoto)
Vágólapra másolva!
Megkezdte a görög rendőrség a pireuszi kikötőben migránsok által felállított sátortábor felszámolását. Görögországban beindul a turistaszezon, Athén kikötőjében várhatóan jelentősen nő majd az utasforgalom, a tábor pedig útban van.
Vágólapra másolva!

A pireuszi kikötőben tartózkodó mintegy 3700 menekültből 500-at buszokkal szállítottak el egy közeli központi fogadótáborba. A hét végéig a teljes pireuszi tábort felszámolják, mert

Görögországban megkezdődik a turistaszezon, és ezért Athén kikötőjében várhatóan jelentősen nő majd az utasforgalom.

A hatóságok emellett az idomeni határátkelőnél 31 napja elfoglalt vasúti sínekről is leparancsolták a migránsokat. A tévéfelvételek tanúsága szerint a görög rendőrség erőszak nélkül járt el a macedón határ lezárása ellen tiltakozó emberekkel szemben. A görög gazdaság számára kiemelkedő jelentőségű vasútvonalon hétfőn megindulhatott az árukereskedelem.

Útban vannak Forrás: NurPhoto/Wassilios Aswestopoulos/NurPhoto/Wassilios Aswestopoulos

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről