Pert indítottak Hillary Clinton ellen

Trump Clinton amerika
Hillary Clinton accepts the nomination on the final night of the Democratic National Convention at the Wells Fargo Center, July 28, 2016 in Philadelphia, Pennsylvania. / AFP PHOTO / Robyn Beck
Vágólapra másolva!
A líbiai Bengáziban 2012-ben elkövetett terrortámadás amerikai áldozatai közül kettőnek a szülei pert indítanak Hillary Clinton demokrata elnökjelölt ellen, aki akkoriban külügyminiszter volt.
Vágólapra másolva!

A líbiai Bengáziban 2012-ben elkövetett terrortámadás két áldozatának szülei pert indítanak Hillary Clinton demokrata elnökjelölt ellen. A kereset szerint Clinton akkori külügyminiszterként felelős azért, hogy az amerikai külképviselet elleni támadásban Sean Smith és Tyrone Woods is életét vesztette.

Clintont okolják az áldozatok szülei

A két áldozat szülei szerint

hozzájárult a terrortámadásokhoz, hogy Hillary Clinton a hivatalos, titkosított tartalmú elektronikus levelezéséhez a magánszerverét használta.

A két szülő egyúttal azzal is vádolja Clintont, hogy közleményeiben és nyilatkozataiban a becsületükbe gázolt, rágalmazta őket.

Hillary Clintont azzal is vádolják a pert indítók, hogy a becsületükbe gázolt Forrás: AFP/Robyn Beck

A két áldozat egyike a követség sajtórészlegén dolgozott, a másikuk pedig biztonsági tiszt volt. Nemrég az FBI igazgatója a levelek ügyében folytatott vizsgálatról úgy fogalmazott:

Nick Merrill, a Clinton-kampány egyik szóvivője nyilatkozatot adott ki, és ebben úgy fogalmazott: "kilenc különböző nyomozást folytattak a bengázi terrortámadás ügyében, de egyikük sem talált bizonyítékot arra, hogy Hillary Clinton méltánytalanul járt volna el".

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről