A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
6
Ezüstérem
7
Bronzérem
6

Újra bombázza a jemeni fővárost az arab koalíció

Vágólapra másolva!
Helyiek beszámolói szerint az elnöki palotát és egy katonai támaszpontot vettek célba, lezárták a húszi lázadók kezén lévő főváros, Szanaa repülőterét.
Vágólapra másolva!

A Szaúd-Arábia vezette arab katonai szövetség több hónapos szünet után ismét légicsapásokat mért Szanaa térségére. Helybeliek beszámolója szerint a bombázások miatt kivonultak az al-Kaida harcosai a dél-jemeni Sabva tartomány második legjelentősebb városából, Azzanból.

Az arab katonai szövetség szóvivője megerősítette a légicsapásokról és a légikikötő lezárásáról szóló híreket, hozzátéve: kizárólag katonai célpontokat támadtak a főváros környékén.

Helyiek beszámolói szerint az elnöki palotát és egy katonai támaszpontot vettek célba.

Kórházi források viszont arról számoltak be, hogy Szanaa egyik élelmiszergyárának 14, éjszakai műszakban dolgozó alkalmazottja halt meg keddre virradóra a légicsapásokban.

Rijád még márciusban hagyta abba Szanaa bombázását, mert a szövetség és a lázadók informálisan megállapodtak abban, hogy beszüntetik a harcokat a szaúdi-jemeni határon. Azóta a polgári gépek és a segélyeket szállító repülők le tudtak szállni a főváros légikikötőjében. A szemben álló felek legutóbb a hét végén találkoztak Kuvaitban, ahol az ENSZ közvetítésével béketárgyalásokat folytatnak. A megbeszélések azonban megszakadtak, és állítólag egy hónapon belül folytatódnak.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!