A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
0
Ezüstérem
0
Bronzérem
1
HUNPupp Réka
18:00CselgáncsReka Pupp-Amandine Buchard
HUNMagyarország
19:30VízilabdaFranciaország-Magyarország
HUNFucsovics Márton | Marozsán Fábián
19:45TeniszTallon Griekspoor/Wesley Koolhof-Marton Fucsovics/Fabian Marozsan
HUNAndrásfi Tibor
20:00VívásTibor Andrasfi-Koki Kano
NyílNyíl

Lövöldözésben megsérült több diák Franciaországban

Vágólapra másolva!
Hatalmas pánik volt délelőtt egy franciaországi iskolában, ahol lövöldözni kezdett egy 17 éves diák. Azt hitték sokan, hogy terrortámadás történik. Riasztották a kommandósokat is. Hárman megsérültek, a lövöldözőt pedig elfogták.
Vágólapra másolva!

Egy 17 éves fiú rontott be az iskolába tanítás közben Franciaországban, Grasse-ban, ő kezdett lövöldözni. Az iskola igazgatóját vette célba – írja a France24.com. Az első hírek szerint a fiúnak egy társa is volt, de most úgy tűnik, hogy egyedül lőtt.

Hatalmas pánik volt az iskolában, a kommandósokat is riasztották, mert azt hitték, hogy terrortámadás történt. A városban mindenkit arra kértek, hogy maradjon otthon, nehogy újabb támadás történjen.

A lövöldözésben hárman sérültek meg, de összesen nyolcan szorultak orvosi ellátásra, mivel öten sokkot kaptak. A sérültek között van az igazgató is. A késő délutáni rendőrségi közlés szerint egyik sebesült állapota sem életveszélyes.

Egy 17 éves fiút elfogtak, aki puskával, két pisztollyal és két gyakorlógránáttal volt felfegyverkezve. A korábbi hírekkel ellentétben úgy tűnik, hogy a fiú egyedül lőtt, nem volt társa.

A lövöldözés Nizzától 44 kilométerre történt. Nizzában tavaly júliusban egy kamion hajtott a tömegbe, akkor 86 ember meghalt.

A Sky News a francia belügyminisztérium szóvivőjére hivatkozva azt írta, nyolcan sérültek meg, egyikük sérülése sem életveszélyes. Külföldi oldalak szerint hárman a lövöldözésben, öten pedig menekülés közben sérültek meg, az MTI szerint azonban öten sokk miatt szorultak orvosi ellátásra. A Sky News azt is írja, hogy eredetileg egy másik diák volt a célpont, az igazgató pedig akkor sérült meg, amikor őt próbálta megmenteni.

Az egyik diák azt mondta, épp az ablakot akarta becsukni, amikor meglátott egy fiút, aki ránézett, majd a levegőbe lőtt, és elszaladt – írja a Daily Mail.

Többen a szomszédos áruházba menekültek, mások az iskolában rejtőztek el.

Úgy tudni, az elfogott 17 éves fiú korábban az iskolai lövöldözésekre keresett rá az interneten.

A rendőrség közlése szerint nincs ok feltételezni, hogy a lövöldözés terrorista indíttatású volt. A belügyminisztérium szóvivője, Pierre-Henry Brandet ugyanakkor délután azt mondta: túl korai az indítékról beszélni.

- ebben foglalta össze a történteket és azok indítékát kora este Najat Vallaud-Belkacem francia oktatásügyi miniszter, aki Grasse-ba sietett, miután értesült a lövöldözésről.

Fabienne Atzori, Grasse ügyésze határozottan kizárta, hogy terrorista vonatkozása lenne a lövöldözésnek.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!