A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
0
Ezüstérem
0
Bronzérem
1
HUNMagyarország
20:05VízilabdaMagyarország-Kanada
HUNMagyarország
21:00KézilabdaArgentína-Magyarország
NyílNyíl

Egyre inkább tartanak a csehek a bevándorlóktól

Vágólapra másolva!
Csehország lakosságának egyre nagyobb része tekinti problémának a külföldi bevándorlók letelepedését az országba - derült ki abból a felmérésből, amelynek eredményét szerdán hozták nyilvánosságra Prágában.
Vágólapra másolva!

A CVVM közvélemény-kutató intézet márciusi országos felmérése szerint a megkérdezettek 64 százaléka vélte úgy, hogy a külföldi bevándorlók problémát jelentenek az ország számára. Ez kilenc százalékkal több, mint a 2016-os hasonló felmérésben.

A legtöbben - 67 százalék - azért aggódnak, mert a betelepülések következtében szerintük növekszik a bűnözés Csehországban.

Ellenkező véleményt a megkérdezettek kilenc százaléka fogalmazott meg. Szociológiai vizsgálatokból ugyanakkor kiderült, hogy amennyiben egy településen a csehek külföldi bevándorlókkal élnek együtt, a negatív válaszok, tehát a külföldiek elutasítása, mindössze 25 százalék.

A másik oldalon a tavalyi felméréshez viszonyítva jelentősen csökkent annak az állításnak a súlya, hogy a bevándorlók miatt növekszik a munkanélküliség.

Betegségektől félnek, életmódjukat féltik

A cseh emberek 64 százaléka - öt százalékkal kevesebb, mint 2016-ban - úgy véli, hogy a betelepülő külföldiek egészségügyi problémát jelentenek, mert különféle betegségeket, fertőzéseket hozhatnak be.

A csehek 48 százaléka azt is gondolja, hogy a külföldiek betelepülése Csehországba veszélybe sodorja életmódjukat. Azt, hogy a bevándorlás hozzájárul a munkanélküliség növekedéséhez a megszólítottak 46 százaléka gondolja. Mindkét utóbbi adat alacsonyabb, mint 2016 márciusában.

A külföldiek betelepülését Csehországba általánosan a megkérdezettek nem egészen 20 százaléka tartja pozitív dolognak. Az emberek 17 százaléka szerint például a bevándorlók hozzájárulnak a lakosság elöregedése problémájának megoldásához, illetve a cseh gazdaság fejlődéséhez. Ettől egy százalékkal kevesebben gondolják úgy, hogy a külföldiek befogadása hozzájárul a cseh kultúra gazdagodásához.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!