Isztambuli merénylet: őrizetben nyolc gyanúsított

Közzétették az első fotókat a szilveszteri isztambuli merénylőről, Isztambul, merénylő
The gunman seen entering the Reina nightclub in Istanbul, Turkey. 01 Jan 2017 Pictured: Reina gunman. Photo credit: ZUMA Press / MEGA TheMegaAgency.com +1 888 505 6342 January 1, 2017
Vágólapra másolva!
Sajtóhírek szerint már nyolc, őrizetbe helyezett gyanúsítottja van a szilveszteri,  eddig 39 halálos áldozatot követelő merényletnek, de azt nem tudni, hogy a helyszínről elmenekült lövöldöző köztük  van-e. 
Vágólapra másolva!

Őrizetbe vett nyolc a török rendőrség nyolc gyanúsítottat, akikről a hatóságok azt feltételezik, hogy közük volt az isztambuli Reina klubban szilveszterkor elkövetett vérengzéshez, amelyben 39 ember - köztük 27 külföldi - vesztette életét - jelentette a DHA török hírügynökség.

A klubban végrehajtott lövöldözés elkövetését az Iszlám Állam terrorszervezet vállalta magára.

A támadás elkövetője szökésben van, a török rendőrség nagy erőkkel keresi. A Hürriyet című török napilap előzőleg titkosszolgálati forrásra hivatkozva azt írta, hogy a dzsihadista szervezet egyik közép-ázsiai, feltehetően üzbég vagy kirgiz állampolgárságú tagja lehetett a merénylet elkövetője.

A fegyveres merénylő a Reina klub biztonsági kamerájának felvételén Forrás: NORTHFOTO

Mint arról az Origo is beszámolt, a rejtélyes támadó céltalanul lövöldözött a tömegben a klubban, majd eldobta fegyverét, és a zűrzavart kihasználva elmenekült.

A Boszporusz európai oldalán, az Ortaköy negyedben található felkapott klubban mintegy 700-an voltak,

többen a tengerbe ugorva próbáltak menekülni a fegyveres elől.

Az eddigi információk szerint a támadásnak nincs magyar áldozata vagy sérültje.

A terrortámadás a fokozott biztonsági készültség ellenére történt.

Az áldozatok gyászoló hozzátartozói Forrás: MTI/EPA/Tolga Bozoglu

Mehmet Kocarslan, a Reina klub tulajdonosa elmondta, hogy megszigorították a biztonsági intézkedéseket, miután az amerikai felderítő szolgálatok egy lehetséges támadás veszélyére figyelmeztettek. Isztambulban szilveszter előtt fokozott készültséget rendeltek el, és 17 ezer rendőrt vezényeltek az utcákra.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!